Turnaj Hradeckého dvora Alžběty Richenzy 2019

Akce Jaroměř

Turnaj Hradeckého dvora Alžběty Richenzy 2019
Jiné akce
Další akce ve městě Jaroměř

Turnaj Hradeckého dvora Alžběty Richenzy 2019

Tradiční Turnaj v Jaroměři
První pár - tedy rytíř Svatomír z Němčic se svou krásnou ženou Vladimírou - pro vás vybral téma vskutku středověké.

Jak již bylo krátce nastíněno, letošní turnaj se bude konat na počest světců, neboť světci jsou nám nejlepším příkladem, jak následovat kroky Ježíše Krista.

Pro tento turnaj (a třeba i nadále) nechť každý pán a každá paní zvolí jednoho svatého či jednu svatou sobě za patrona. Rozmyslete rovněž, proč chcete za patrona právě jej/ji. V kapli přímo na turnaji ať je tento světec symbolizován něčím malým: svým atributem, obrázkem či soškou (např. sv. Martin by mohl být zastoupen látkou symbolizující polovinu pláště, kterým Martin oděl žebráka).

Kdokoliv (z lidu urozeného i prostého) bude moct vzdát hold kterémukoliv patronovi, nebo jej žádat o přímluvu u Boha. Různé obětiny bude možno klást blízko reálie zastupující toho kterého světce. Světec, kterému bude projeveno úcty nejvíce , bude zvolen patronem turnaje.


Prosím, aby každý dal svou volbu veřejně ve známost (na Hradeckém fóru nebo zde v události). Není vyloučeno, že některý světec bude patronem několika pánů a dam. Tito se mohou dohodnout, zda do kaple přinesou zástupnou reálii společnou nebo tak učiní každý sám. Aby nedošlo k nedorozumění, udejte prosím svého patrona co nejpřesněji (např. sv. Františka nemáme jen jednoho). Listinu světců budu průběžně doplňovat.


Pokud ještě nevíte, který světec/která světice je Vašemu srdci nejbližší, v přemýšlení Vám mohou pomoci (nejen) následující legendy:

Jakub de Voragine: Legenda aurea. Nakladatelství Vyšehrad 2012. – překlad souboru legend z 2. pol. 13.století

http://www.catholica.cz/

http://www.abcsvatych.com/


Svatomír z Němčic a Adléta z Malovic

13. 9. v 12:00 až 14. 9. v 12:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce