Ty Syčáci & Café Industrial

Akce Olomouc

Ty Syčáci & Café Industrial
Koncerty
Web organizátora:
nebozes.cz
Další akce ve městě Olomouc

Ty Syčáci & Café Industrial

Dvoukoncert na který jen tak nezapomenete!

Ty syčáci:
Kapela Ty Syčáci vznikla v roce 2000 z iniciativy Petra Váši, jedné z nejpozoruhodnějších postav české alternativní scény. Váša je výjimečný zpěvák, textař, performer a experimentátor, jediný český muzikant schopný hrát doslova celým tělem (on sám tento styl, který jej proslavil už při sólovém vystupování, nazývá „fyzické básnictví“). Jeho spoluhráči v kapele Ty Syčáci jsou kytarista Petr Zavadil a baskytarista Tomáš Fröhlich (ex Pluto). Kapela plní české kluby už osmým rokem. Nad hudebním zařazením Těch Syčáků si lámala hlavu řada kritiků: jejich styl se jakémukoli škatulkování vzpírá. Rámcově se dá říci, že zahrnuje prvky rocku, jazzu, moravského folklóru a world music. Možná právě díky této nezařaditelnosti představuje publikum Syčáků doslova průřez mezi generacemi – od středoškoláků po zasloužilé milovníky klasického kytarového rocku.

Café Industrial:

Ostravské trio Café Industrial levituje někde na pomezí folku, indie a jazzrocku. Snaží se nevnímat žánrové hranice. Ve svých českých textech zpívá o světě, jak ho vidí. O světě, který neděsí, ale skýtá útočiště, pokud člověk chce.
Kapela odehrála opakovaně vystupovala na festivalu Colours of Ostrava, reprezentovala Ostravu v kampani Evropské město kultury 2015 (Roxy, Mánes, Parlament ČR), reprezentovala ČR na festivalu Czeski Dzień v Polsku (2013).

Diskografie:
Ostrovy (2011)
Nití (2015)

Obsazení:
František Kuča – kytara, zpěv,
Kristýna Kubinová – baskytara, kontrabas
Viktor Dořičák – bicí, perkuse, elektronika

„Ostravské trio Café Industrial je alternativou ke všemu. Tu máte pocit, že to je indie, tu skoro folk, tam zaplují až k art rocku či psychedelii a místy se zmítají v řízném bigbítu. Crossškatulkové písně často sklouznou do dlouhých zasněných pasáží, surfují na vlnách nálad a v opakovaných motivech postupně gradují.“
Tomáš Dudyn Václavek – ov-kluby.net

„… Café Industrial je prostě příjemná kapela, která si na nic nehraje, ale která má o své hudbě i textech jasné představy a bez kompromisů je nabízí. A to rozhodně není málo.”
Milan Tesař – rádio Proglas

Vstupné 149 Kč (předprodej od 1.2 v čajovně na baru)

Místo konání akce: Kratochvíle, Sokolská 36, Olomouc
Datum začátku akce: 21. Března 2018 18:00
Datum ukončení akce: 21. Března 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5962N 17.2511E

Případné změny si prověřte na webu akce Ty Syčáci & Café Industrial

Jméno organizátora: Nebo z.s
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce