Ty Syčáci

Akce Praha

Ty Syčáci
Koncerty
Další akce ve městě Praha

Ty Syčáci // Klubovna // 18.4.2018

Jarní koncert Syčáků v dejvické Klubovně!
Největšími devízami Těch Syčáků je nekompromisní, ostrý styl a vytrvalost ve ztvárňování vlastních představ. Co platilo pro fyzického básníka Vášu, platí i pro kapelu: nepřizpůsobuje se žánrům, ale sama si je vytváří.

Na koncertě vystoupí Ty Syčáci ve složení Petr Váša (zpěv), Petr Zavadil (kytary) a Tomáš Fröhlich (baskytara a stick).

Historie:
V červnu 2013 Ty Syčáci po několika letech práce vydávají album Eldorado, jakousi cestu kolem světa ve dvaadvaceti písních s texty složenými z mezinárodně srozumitelných latinských slov a fragmentů jiných jazyků. Translatina! Nová praevropština. Poetické esperanto. Zase něco jiného, než co kapela dělala dřív. První pokus spojit Vášovo fyzické básnictví s energií a zvukovou představivostí Syčáků v podobě srozumitelné komukoliv na světě.

Ptáci zpívají, houby mluví, kaktus naříká, leguán cvičí jógu, námořníci uklidňují záhadného netvora, egyptská královna hledí do budoucnosti a čas běží. Rajské jablko z Eldorada zraje a zraje.

Během své činnosti Ty Syčáci několikrát doprovázeli němé filmy z počátku 20. století, poprvé na Filmové škole v Uherském Hradišti, kde hráli k hororu Nosferatu, později to byli Nibelungové, Faust a gruzínská groteska Šor a Šoršor. V srpnu 2007 vytvořili na filmovém festivalu v Litoměřicích doprovod k hodinové grotesce Bustera Keatona FRIGO PLAVE (NAVIGATOR), který si ve spolupráci s vedením festivalu (www.kinoostrov.cz) tentokrát sami vybrali a který poté doprovázeli i na dalších festivalech Moffom (www.moffom.cz) v Brně a Uherském Hradišti.

Místo konání akce: Klubovna, Generála Píky, Praha
Vstupenky: https://goout.net/cs/koncerty/ty-sycaci/yqkeb/#"T":"2018-04-18T20:00:00"
Datum začátku akce: 18. Dubna 2018 20:00
Datum ukončení akce: 18. Dubna 2018 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0983N 14.3884E

Případné změny si prověřte na webu akce Ty Syčáci // Klubovna // 18.4.2018

Jméno organizátora: Klubovna
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce