Ukaž svá data & Data v bezpečí

Akce Praha

Ukaž svá data & Data v bezpečí
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Praha

Ukaž svá data & Data v bezpečí

Máte zalepenou webkameru, používáte hesla o 20 znacích a internetem brouzdáte pod rouškou anonymity? Nebo je tohle všechno podle vás paranoia, kterou trpí ti, kteří na internetu nakupují drogy a sledují dětskou pornografii a vy, jelikož nic špatného neděláte, se o tohle nemusíte vůbec starat?

Přijďte si poslechnout názory a zkušenosti odborníků na večerní panelové diskuze v rámci Týdne datové bezpečnosti a výstavy Big Bang Data (http://bit.ly/bigbangdatadox). Vstup na obě akce je zdarma. REGISTRACE JE NUTNÁ (rezervace@dox.cz.)

17. 5. 2017, 19:00
UKAŽ SVÁ DATA!
Co svými daty odkrýváme? Mělo by nám to vadit?

Co jsou to data, jakou roli hrají ve společnosti a jak se vyvíjí jejich produkce? Jak probíhá sběr, analýza a využití, jaký je rozdíl mezi daty a metadaty a co můžou data říct o vztazích mezi lidmi institucemi? Panelová diskuze za účasti Vesselina Popova (Business Development Director, The Psychometrics Centre, University of Cambridge) a Michala Špačka, programátora a odborníka na datovou bezpečnost. Moderátorem je Petr Koubský (publicista, analytik informačních a komunikačních médií a pedagog).


18. 5., 19:00
DATA V BEZPEČÍ
Jak ochránit svá data

Jak je možné data, která produkujeme, využít a zneužít - děje se to? A jak tomu můžeme zabránit, nebo to alespoň regulovat? Jak se můžeme chránit jako jednotlivci a kdo nám s tím může pomoci? Co pro to dělá stát, komerční subjekty nebo neziskové organizace?

Panelová diskuze s Oktavií Jonsdottir (bezpečnostní expertka a nezávislá konzultantka v oblasti datové bezpečnosti pro organizace i jednotlivce, Islandská pirátská strana), Tactical Tech (berlínský kolektiv, který dělá osvětu v oblasti datové bezpečnosti), Miroslavem Umlaufem (odborník na data v současné době působící jako Director Business Intelligence ve firmě Avast Software) a Vladimírem Rohlem (odborník na datovou bezpečnost a ICT, bývalý ředitel Národního centra kybernetické bezpečnosti, v současné době působí v Národní agentuře pro komunikační a informační technologie). Moderátorem je Filip Rožánek (mediální analytik, konzultant sociálních sítí, specialista na digitální média a šéfredaktor Marketing & Media).

Akce se konají v angličtině a jsou simultánně tlumočeny do češtiny. Registrace nutná na rezervace@dox.cz.

V rámci Týdne datové bezpečnosti se 15.5. koná i komentovaná prohlídky výstavy Big Bang a tvůrčí workshopy nejen pro rodiny s dětmi Data pro celou rodinu. Veškeré info na bit.ly/DatovaBezpecnost

Iniciativa "Big Bang Data: Týden datové bezpečnosti a on-line rezidence" byla podpořena grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.

Místo konání akce: DOX, Poupětova 1, Praha
Datum začátku akce: 17. Května 2017 19:00
Datum ukončení akce: 18. Května 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1069N 14.4474E

Případné změny si prověřte na webu akce Ukaž svá data & Data v bezpečí

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Panama a její krásy – cestovatelská přednáška
Informační středisko města Ústí nad Labem, Ústí nad Labem