Ultra - projekce filmu a beseda s Danielem Orálkem

Akce Nymburk

Ultra - projekce filmu a beseda s Danielem Orálkem
Kino
Web organizátora:
www.jedensvet.cz
Další akce ve městě Nymburk

Ultra - projekce filmu a beseda s Danielem Orálkem

Přijďte do kina na snímek o legendárním 246km dlouhém Spartathlonu. Po projekci následuje debata s českým ultramaratoncem Danielem Orálkem, několikanásobným účastníkem závodu.

Ultra / Balázs Simonyi / Greece, Hungary | 2017 | 81 min / vstupné 100,- / 5. 4. Začátek 19:00 / https://www.csfd.cz/film/532857-ultra/videa/
---
Ultramaraton je běžecký závod délkou převyšující klasický maraton. Spartathlon je delší dokonce šestkrát. Účastnit se jej může jen ten, kdo je ochoten ze sebe vydat vše a sáhnout si na dno svých sil.

Stovky běžců a běžkyň z celého světa se každoročně sjíždějí do Athén, odkud startuje Spartathlon, ultramaratonský závod. Cílem je do 36 hodin uběhnout trasu vedoucí do Sparty, která je vzdálena 246 km. Výkon si žádá tak extrémní fyzické nasazení, že leckdy při něm jde i o život. Pro Annett, mladou ženu z Německa, Bélu Szabóa z Maďarska či Angela z Francie touha zvítězit není to, co je žene dál. Je to touha odpovědět si na otázky: kdo jsem a proč to dělám? Právě dosažení stavu hluboké introspekce a následné hojení traumat fyzických i duševních jsou důvodem, proč se mnozí vyznavači ultramaratonu pokoušejí úspěšně zdolat řecký závod opakovaně. Jedním z protagonistů a účastníků Spartathlonu je i samotný režisér snímku Balázs Simonyi.
---
Daniel Orálek
Jméno Daniel Orálek je synonymem extrémní vytrvalosti a odhodlání, které v sobě dokáže najít jen malá část lidí. Nejlepší český ultramaratonec a první Čech, který se zúčastnil a úspěšně dokončil Badwater Ultramarathon, jenž se běží v americkém Údolí smrti, tedy na nejteplejším místě planety. V roce 2011 dokončil Spartathlon na 5. místě.

Místo konání akce: Kino Sokol Nymburk, Tyršova 6, Nymburk
Vstupenky: http://www.nkc-nymburk.cz/index.php?zobraz=vstupenky&sekce=6
Datum začátku akce: 5. Dubna 2018 19:00
Datum ukončení akce: 5. Dubna 2018 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1851N 15.0382E

Případné změny si prověřte na webu akce Ultra - projekce filmu a beseda s Danielem Orálkem

Jméno organizátora: Jeden svět Nymburk
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.