Utíkám do divočiny • přednáška + aukce obrazů pro prales!

Akce Praha

Utíkám do divočiny • přednáška + aukce obrazů pro prales!
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
punctum.cz
Další akce ve městě Praha

Utíkám do divočiny • přednáška + aukce obrazů pro prales!

PREZENTACE, AUKCE OBRAZŮ A PÁRTY V JEDNOM A TO VŠE VE JMÉNU PRALESA.

Bylo by krásné, kdybychom se všichni jednou za čas mohli nechat očarovat majestátností deštného pralesa. Oddat se pozorování divoké přírody. Zaposlouchat se do šumu džungle, napojit se na její léčivou energii a zapomenout na veškerý čas.


Tereza o sobě říká, že není přednáškový typ, ale skrz vlastní zkušenost má za to, že krásy přírody její silný vliv na člověka, se musí neustále sdílet. Aby lidé nezapomínali na tento zázrak. Už to bude 8 let co sama balancuje mezi moderní civilizací a divočinou. Sama se s batohem vydává do Afriky, kde tráví většinu času s místními kmeny. Indiáni a domorodci jsou do dnes pro ni velkou inspirací, ať už jsou kdekoliv po světě je považuje jako svoji rodinu. Žila mnoho let v Jižní Americe, kde se zamilovala do deštného pralesa a ten ji neustále vrací na zem a dodává velkou pokoru. Každá její návštěva v tomto dokonalém světe je pokaždé naprostým zážitkem všech lidských smyslů. Vlhká vůně veškerýcg rostlin, psychedelické tvary a barvy hmyzu i jeho každodenní intenzivní orchestr, při kterém se nedá někdy ani usnout. Deštné pralesy jsou takové dokonalé lázně pro duši i tělo. Stačí si lehnout u potoka na kámen, splynout s ním a nechat na sebe bubnovat silný monzunový déšť. Prales ji nepřestává fascinovat a inspirovat i v umění. Prezentace čerpá z její poslední divoké cesty na Borneu, která je plná silných kontrastů a ze Sumatry, kam jela nejdříve jako dobrovolník. Vše bude doprovázeno pestrou fotodokumentací a videozáznamy.

Závěrem se uskuteční aukce obrazů, které namalovaly děti přímo ze Sumatry. Vyvolávací cena činí 900 Kč, což je cena jednoho aru vykoupeného pozemku na Sumatře pod vedením spolku Green life. Z vybraných financí se dále může zaplatit místní učitel a protipytlácká hlídka v národním parku Gunug leauser. Kompletní výtěžek z celé události poputuje na záchranu deštného pralesa.

Ve druhé části večera zazní mystické tóny a tropical downtempo Dj Nitrouse

JÍDLO / VEGAN
ENTRY / 100 Kč

Místo konání akce: Punctum Krasova, Krásova 27, Praha
Datum začátku akce: 5. Října 2017 18:00
Datum ukončení akce: 5. Října 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0838N 14.4465E

Případné změny si prověřte na webu akce Utíkám do divočiny • přednáška + aukce obrazů pro prales!

Jméno organizátora: Punctum - Krásovka
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha