Úvodní přednáška Johna Hilla / Ateliér hostujícího umělce

Akce Praha

Úvodní přednáška Johna Hilla / Ateliér hostujícího umělce
Kultura, Přednášky a kurzy
Akademie výtvarných umění v Praze, Praha
Další akce ve městě Praha

Úvodní přednáška Johna Hilla / Ateliér hostujícího umělce

John Hill (UK)

John Hill je umělec, pedagog a zakládající člen londýnského kolektivu LuckyPDF. , krerý pracuje s velmi různorodými médii a proniká i do oblastí mimo galerii, jako například reklama, mód, televize či časopisy. Kolektiv se proslavil díky svým uměleckým akcím a intervencím, které kritizovaly a často i pobuřovaly svět umění. Ať už šlo o tetovací performance, koncert japonské noisové kapely Bo Ningen na Frieze Art Fair v Londýně, pozvání celebrity z televizní reality show, aby zastínila umělce na soukromé přehlídce (a aby o výstavě padla zmínka v sloupku o celebritách v nejhorších britských bulvárních novinách) nebo založení polofiktivní School of Global Art, která přijímala studenty na základě toho, jak velký mají dluh a s kterými kurátory spí.
Johnova spolupráce s LuckyPDF ale i další projekty - jako například komunitní projekt Cinema6 - nespočívají pouze v kritice, ale také ve snaze vytvořit nezávislé struktury, v jejichž rámci se můžou umělci svobodně věnovat vzrušující a inovativní práci, a to nikoli v izolaci ale ve vzájemné opoře a podpoře, a takto vytvářet sdílené prostory, myšlenky a platformy, díky kterým může jejich práce dostát svým ambicím jak jen to jde. Do těchto kolaborativních projektů může individuálně přispět kdokoli a přitom pořád vzniká kolektivní a na spolupráci založený celek, který stejnou mírou patří všem.
Jako člen LuckyPDF John vystavoval po celé Evropě, v Číně a Austrálli; k spolupráci jej oslovily velké instituce jako je například Hayward Gallery a ICA London, Frieze Foundation a Bienále v Aténách. Pravidelně se vyjadřuje k otázce vztahu umění a technologií, nedávno v Si Shang Art Museum v Pekingu, na Ghotenburgské univerzitě a na BBC Radio 4.
Učí na Royal College of Art, Royal Academy and Central St Martins v Londýně. Je doktorandem na John Moores University v Liverpoolu.

Více o práci Johna Hilla:
http://johnhill.xyz/
http://schoolofglobalart.org
Uvodní přednáška Johna Hilla se uskuteční dne 16.2.2016 v 18.00 v aule AVU.
Program v ateliéru hostujícího pedagoga v Šalounově vile, Slovenská 4, Praha 10
začíná už 17.2.2017!!!

Deadline pro podávaní přihlášek je 20.2. 2017
Stáž v Ateliéru hostujícího pedagoga je bezplatná pro studenty všech uměleckých škol.
Přihlásit se na stáž múžete na studijním oddelení AVU, U Akademie 4, Praha 7

Pro více informací ohledne stáže v AHP prosím kontaktujte asistenta MgA. Tomáše Ďžadoňě tomas.dzadon@avu.cz tel.: 731 577 153
https://www.facebook.com/SalounStudio/

Místo konání akce: Akademie výtvarných umění v Praze, U Akademie 4, Praha
Datum začátku akce: 16. Února 2017 18:00
Datum ukončení akce: 16. Února 2017 19:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.1027N 14.424E

Případné změny si prověřte na webu akce Úvodní přednáška Johna Hilla / Ateliér hostujícího umělce

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce