V hlavní roli muzika - setkání žánrů

Akce Praha

V hlavní roli muzika - setkání žánrů
Koncerty
Další akce ve městě Praha

V hlavní roli muzika - setkání žánrů

Koncert šansoniérky Zlatky Bartoškové a jejích hostů věnovaný současné české autorské písňové tvorbě - Zuzana Dumková, Nikol Fischerová, Petr Kadlček, Petr Ožana.

Zlatka Bartošková zpívá výhradně vlastní repertoár a píší pro ni současní čeští textaři, básnící a skladatelé. Vystupuje s recitálem KUŘÁRNA V BLÁZINCI, v programu ŽIVOT JE ŠANSON, s podtitulem večer šansonů a povídání o životě a lásce k profesi, spojuje šansony s rozhovory s osobnostmi nejrůznějších profesí. V Kavárně U Stromečku na pražské Zbraslavi nedávno začala uvádět pravidelné komorní hudební večery, ve kterých představuje nejen svoji tvorbu, ale nabízí zbraslavskému publiku širokou paletu hudebních žánrů a stylů.
www.zlatkabartoskova.cz

Zuzana Dumková zpěvačka, kytaristka, skladatelka a textařka. Na tuzemské hudební scéně působí od počátku 90.let. Její projev vykrystalizoval od folkové tvorby přes fúze rocku, jazzu i world music a scénické hudby až k současné podobě, kterou nelze jednoznačně žánrově zařadit. Charakterizuje ji dynamická doprovodná kytara, citlivý zpěv a originální rozvíjení hudebních nápadů. Její debutové album Balance bylo nominováno na žánrovou cenu Anděl 2007. Nedávno vydaným a dlouho očekávaným konceptuálním albem Kompas sympaticky provokuje a nutí posluchače k uvnitřnění.
http://www.zuzanadumkova.cz/

Nikol Fischerová je jednou z nejosobitějších současných českých písničkářek. Už během studií na JAMU působila v Divadle v 7 a půl a v dalších brněnských divadlech, pak přišlo roční angažmá v HaDivadle. Pracovala v Českém rozhlasu Leonardo a komerčních rádiích F1, Radio City a Blaník. Se svým hudebním debutem přišla až ve zralejším věku, což koresponduje s tématy, jimiž se v písničkách zabývá. V dubnu 2017 pokřtil Vladimír Merta její první desku PROJEKT METANOIA.
http://www.rockandall.cz/recenze/nikol-fischerova-projekt-metanoia/

Petr Kadlček působil jako kytarista a bubeník v mnoha kapelách, z nichž nejtrvalejší je skupina NATURAL, se kterou hraje od roku 1983. Do profesionálního hudebního světa jej spolu s Naturalem v roce 1984 „katapultovala“ písnička Já na to mám. Pravidelně hraje ve stabilně fungujícím Naturalu, v posledních letech stále častěji volí samostané akustické koncerty. První vlastní akustické album vydal v roce 2012 „CD“ na flashce, další v roce 2016, živák „CD“ na kartě.
http://bandzone.cz/petrkadlcek

Petr Ožana, klavírista a skladatel, pochází z Ostravy. Na Ježkově Konzervatoři v Praze vystudoval skladbu a klavír. Klavír studoval dále na AMU. Jeho doménou je šanson. Dlouhodobě spolupracuje s Renatou Drössler, Martou Balejovou, Alenou Bazalovou a dalšími. Věnuje se pedagogické činnosti na Pražské konzervatoři a také na DAMU. Spolupracuje se sbory u nás i v zahraničí. V roce 2013 získal titul "Pianista roku". Podílel se na muzikálových projektech Sweeney Todd a RENT. V současné době studuje na VOŠ při Konzervatoři Jaroslava Ježka tvorbu textu a scénáře.
https://www.novinky.cz/zena/styl/345856-pianista-roku-miluje-klaviry-na-ulicich.html

Místo konání akce: MALOSTRANSKÁ BESEDA, Malostranské náměstí 21, Praha
Vstupenky: http://www.malostranska-beseda.cz/cs/klub/program/0318.html
Datum začátku akce: 21. Března 2018 20:00
Datum ukončení akce: 21. Března 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0883N 14.4048E

Případné změny si prověřte na webu akce V hlavní roli muzika - setkání žánrů

Jméno organizátora: Zlatka Bartošková Koncerty
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce