Večer hudby a poezie

Akce Plzeň

Večer hudby a poezie
Kultura
DŮM HUDBY - Konzervatoř Plzeň, Plzeň
Další akce ve městě Plzeň

Večer hudby a poezie

Lednový večer vám přinese několik strávených chvil s básníky a studenty plzeňské konzervatoře. Akci pořádá společenský magazín Arspoetica.net

VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ
(Máte zájem o vstupenku? Napište nám do zpráv na Arspoetica.net nebo na arspoetica@email.cz)

Hudebníci:

► Marie Čejnová (Akordeon sólo)
je aktuálně maturantkou na Masarykově gymnáziu a současně studentkou akordeonu na Konzervatoři Plzeň u prof. Jarmily Vlachové. O tom, že jde o mimořádně a všestranně nadanou studentku, svědčí fakt, že neustále získává množství cen ze všech oborů, články se o ní zmiňují jako o nejaktivnějším středoškolákovi roku 2016. Náleží jí Plzeňský Orfeus, 1. místo v soutěží konzervatoří, 1. cena na mezinárodní soutěži v Klingethalu v kom. hře, s Plzeňským akordeonovým triem obsadila nejvyšší příčky v triu, duu i sólu na mezinárodní soutěži v americkém Leavenworthu. Kromě studia se věnuje aktivnímu koncertování (hraje např. s kapelou Jelen) a dobrovolnictví.

► Jakub David Smešný (Klavír sólo)
je výjimečně talentovaným studentem varhan ve třídě prof. Adama Viktory a klavíru u prof. Luďka Šabaky na Konzervatoři Plzeň. Za jeho počáteční hudební rozvoj vděčí právě prof. Šabakovi, dnes patří k precizním a zodpovědným dříčům ze čtvrého ročníku se skvělými výsledky. Slyšet jeho hru můžeme ve všech koutech ČR, neboť rád objevuje stále nové varhanní manuály.

► Václav Špíral (skladba)
absolvoval Gymnázium Plzeň, Mikulášské nám., které studoval souběžně s Konzervatoří Plzeň v oboru klasické kompozice, na které nyní pokračuje ve 4. ročníku u prof. Doc. Jiřího Bezděka. Je držitelem několika ocenění, získal např. třetí místo ve skladatelské soutěží ZHC či prémii Českého hudebního fondu a stal se jedním z deseti finalistů mezinárodní skladatelské soutěže IADCC v Korei z více než 90 zemí světa. Těžištěm tvorby je velmi komorní hudba s preferencí dřevěných dechových a klávesových nástrojů a jeho skladby zní pravidelně na koncertech v Plzni i jinde po ČR.

► prof. Petr Novák
Profesor Konzervatoře Plzeň, významný český pianista, vítěz či jinak umístěný účastník mnohých soutěží. Jde o jednoho z nejaktivnějších plzeňských klavíristů, vystupuje jako sólista, sólista (např. Janáčkova filharmonie Ostrava), nejčastěji však v komorních obsazeních (hl. dua, tria), neboť je velmi ceněn pro schopnost pohotové a vyvážené interpretace komorní hudby. Uvádí jak klasický repertoár, tak soudobé novinky, což z něj činí váženého, nepostradatelného a přínosného interpreta západočeské hudební scény.

► Alžběta Baldová (dechové trio)
studuje pátým rokem klarinet na Konzervatoři Plzeň ve třídě prof. Jindřicha Pavliše a prof. Vojtěcha Nýdla. Je držitelkou prestižního ocenění Plzeňský Orfeus, 1. ceny v soutěži Pražské dechy a dalších.

► Robert Janda (dechové trio)
studuje čtvrtým rokem na Konzervatoři Plzeň ve třídě prof. Jindřicha Pavliše a prof. Vojtěcha Nýdla. Již během studií se stává aktivním hráčem, je členem dechovky Vodrhovanka, Plzeňská 12° a kapely Fisherman's daughter.

► Prof. Matouš Křiváček (dechové trio) je fagotistou orchestru DJKT, členem Kvinteta Omega, Talichova komorního orchestru, Virtuosi di Praga, souboru Agon aj. V neposlední řadě jde o významného pedagoga Konzervatoře Plzeň. Studoval u něj např. Václav Vonášek, nyní fagotista světově uznávaných Berlínských Filharmoniků.

Básníci:

► Jan Těsnohlídek ml.
Básník, prozaik a editor; autor sbírek Násilí bez předsudků (Cena Jiřího Ortena 2009), Rakovina, Ještě je co ztratit a Hlavně zachraň sebe a románu ADA; jeho básně vyšly v mnoha tuzemských i zahraničních antologiích.

► Jarmila Flaková
Píše zejména romantickou poezii o přírodě a o lásce, ale také poezii s tematikou Blízkého východu. Své literární texty, zejména recenze a rozhovory publikovala na řadě portálů, jako např.: Opus arabicum, iLiteratura, Czechlit či StudentPoint, kde rovněž působila jako editorka literární sekce. Úzce spolupracuje s nakladatelstvím Dar Ibn Rushd, pro které přeložila povídku z knihy Moderní jemenské povídky. Své texty píše rovněž pro Festival spisovatelů Praha. V Plzni mívá svá autorská čtení poezie.

Místo konání akce: DŮM HUDBY - Konzervatoř Plzeň, HUSOVA 30, Plzeň
Datum začátku akce: 24. Ledna 2017 19:30
Datum ukončení akce: 24. Ledna 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.7456N 13.368E

Případné změny si prověřte na webu akce Večer hudby a poezie

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Smrtijedský ples
Na chobotě 125/2b, Praha, Praha
M4 Smetanova Libuše II
Divadlo Jiřího Myrona, Ostrava
R3 Jan Lisiecki
Kino Vesmír, Ostrava
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub