Večer s víny Christiana Tschidy

Akce Brno

Večer s víny Christiana Tschidy
Víno Pivo
Další akce ve městě Brno

Večer s víny Christiana Tschidy

Unikátní degustace vín Christiana Tschidy z Burgenlandu, doplněná gastronomickým koncertem Jirky Zajíčka, šéfkuchaře Kohout na víně.

Přijďte ochutnat kolekci vín jednoho z nejzajímavějších vinařů světa! Pro někoho černá ovce rakouského vinařství, jehož jméno se na tradičních vinařských akcích raději ani nevyslovuje, aby snad nebyl někdo uhranut. Pro mnohé sommeliéry nejlepších restaurací světa ale nenahraditelná součást jejich vinných listů a gastronomických snoubení. Pro někoho blázen a anarchista, pro mezinárodního průvodce Gault Millau vinař roku 2016. Jestli je někdo z rakouských vinařů opravdu čistokrevný punk, pak je to Christian Tschida. A tím nemyslíme ani tak jeho vína, ale spíše osobnost jako takovou.

Přesto či spíše právě proto je stále vyprodaný a nedostupný. Jeho vína jsou považovaná za jedny z nejkomplexnějších a nejharmoničtějších na světě. V České republice je ochutnáte opravdu poskromnu v několika vybraných restauracích, pár jich mají třeba v micheliské La Degustation či Alcronu, velcí milovníci vín Christiana Tschidy jsou třeba i ve vyhlášené restauraci Eska. Zde všude je dodává a propaguje náš pražský kamarád Marko Jelic ze společnosti winegeek. Takhle ucelenou kolekci, jakou budete mít možnost ochutnat na kohoutí degustaci, ale dnes nenajdete nikde. Pokud máte pocit, že se blíží vinná událost roku, máte pravdu!

Abychom se cítili třeba jako v NOMĚ, několikanásobné nejlepší restauraci světa, která v době svého působení Christianova vína hodně nabízela, postatrá se o naše žaludky sám šéfkuchař Kohouta na víně, Jirka Zajíček. A všechno to bude probíhat přímo před Vašima očima, s odpovídajícím výkladem. Za sommeliéry bude přítomen samozřejmě Adam z Kohouta na víně, Christianova vína zajistí jeho velký kamarád Robert Schwan a kecat do všeho bude jako vždy Martin Procházka z WineUp! A pokud to časově vyjde a vinařská kampaň dovolí, dorazí i sám Christian. Také se pokusíme získat od Christiana nějaká vína na prodej, protože taková magnumka pod stromečkem má taky něco do sebe :-)

Cena této super truper akce je úžasných 1555 Kč, rezervace bude brzy možná na stránkách Kohouta na víně! Save the date!

Místo konání akce: Kohout NA VÍNĚ, Malinovského náměstí 2, Brno
Datum začátku akce: 7. Listopadu 2017 18:30
Datum ukončení akce: 7. Listopadu 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1963N 16.6147E

Případné změny si prověřte na webu akce Večer s víny Christiana Tschidy

Jméno organizátora: Wine up
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Čejkovické slavnosti vína
Zámecká zahrada, Čejkovice
Mladí ladí jazz Open Air
Karlovo náměstí, Praha
Den v růžovém Děčín
Na pěší zóně pod Růžovou zahradou, Děčín