Velkomoravské stezky 2017

Akce Mutěnice

Velkomoravské stezky 2017
Sportovní akce
Turistické informační centrum Mikulčice, Mutěnice
Další akce ve městě Mutěnice

Velkomoravské stezky 2017

Dne 6.5. 2017 Turistické informační centrum Mikulčice připravuje již 5. ročník populární a oblíbené cykloturistické akce Velkomoravské stezky 2017.

Rádi se účastníte cyklistických vyjížděk krásnou přírodou a současně chcete poznat novou krajinu a lidi spojené s ní? Pak tato akce je určená právě pro Vás. Projedete okruh malebnou krajinou lužních lesů, prohlédnete si významné místa spojená s naší historií a zažijete neopakovatelnou podlužáckou atmosféru u výborného vína a domácích specialit doplněnou o slovácké písničky v podání cimbálové muziky.

Volný start a zároveň i cíl je od 9 hodin u Velo pavilonu (muzeum cyklistiky naproti nádraží ČD) v Břeclavi a také v Mikulčicích u Turistického informačního centra. Cyklisté nejprve zavítají na Pohansko, kde budou mít možnost si prohlédnout slovanské naleziště, muzeum lehkého opevnění a za poloviční vstupné i stálou expozici zámečku. Dále na ně čeká krásná projížďka v nivě řeky Moravy. Poté se ocitnou na rozsáhlém a nejvýznamnějším slovanském hradišti z doby Velké Moravy. Kde mají cyklisté za snížené vstupné možnost prohlídky slovanského hradiště s průvodcem nebo vyhlídku z věže. K dispozici budou také originální razítka slovanského hradiště v Mikulčicích. Následně se cyklisté vypraví do Mikulčic k Turistickému informačnímu centru, kde na nich bude čekat ochutnávka vína, vinného želé, vinné kyselky, pravých belgických pralinek plněných vinným želé, osvěžující bezové limonády, domácích ledových čajů s mátou a ovocem a spousta dalších specialit. K dispozici bude prohlídka vinařství a následný výlet do sklepních uliček s názvem Putování od historie po současnost. Po cestě zpět do Břeclavi, budou mít cyklisté možnost navštívit kostelní věž a muzeum v Lanžhotě.

Cena cyklopasu je 50 Kč. K zakoupení bude na startu v Břeclavi a také v Mikulčicích.

Více informací na telefonním čísle +420 736 135 050

Místo konání akce: Turistické informační centrum Mikulčice, U kostela 238, Mutěnice
Datum začátku akce: 6. Května 2017 09:00
Datum ukončení akce: 6. Května 2017 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 48.8987N 17.0288E

Případné změny si prověřte na webu akce Velkomoravské stezky 2017

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce