Vernissage III. výstavního bloku

Akce Brno

Vernissage III. výstavního bloku
Koncerty
FAIT Gallery, Brno
Další akce ve městě Brno

Vernissage III. výstavního bloku / of III. exhibition block

VÁCLAV STRATIL / KRAJINY & křest CD LÁŠKA + koncert
MATĚJ SMETANA / S LESKEM V OČÍCH
&
CHRISTIAN WEIDNER A LUKAS KAUFMANN / ERASE/REWIND

VÁCLAV STRATIL / KRAJINY
VÁCLAV STRATIL / LANDSCAPES
15.6. - 21.9.- 19.11.2016
Fait Gallery
Kurátor / Curator: Jiří Ptáček
Architekt výstavy / Architect of exhibition: Tomáš Džadoň

Obohacené pokračování Krajin Václava Stratila poodhalí další kapitoly v životní práci brněnského malíře, kreslíře a performera ve vztahu k jeho přátelům, kolegům a studentům. Vedle starších a mnohdy již legendárních prací (legendárních i proto, že jsou mladším zprostředkovány vzpomínáním starších) představujeme také autorovu aktuální práci s fotografií a textem. Zastřešujícím tématem výstavy Krajiny je ovšem zejména vztahování se k druhému a zachycování sebe sama v „analogové“ sociální síti a komunikaci.

Znovuzahájení druhé, obsahově doplněné verze Stratilovy výstavy se navíc stane příležitostí ke křtu autorova nového hudebního alba “Láška”, které vzniklo s přispěním Fait Gallery. Album „Láška“ se staršími i novými skladbami je druhým kompletem Stratilovy písničkářské produkce.

//

MATĚJ SMETANA / S LESKEM V OČÍCH
MATĚJ SMETANA / WITH A SPARKLE IN THE EYES
21.9. - 19.11.2016
Fait Gallery MEM
Kurátor / Curator: Jiří Ptáček

U uměleckých děl Matěje Smetany (*1980) čas od času pojmeme podezření, že se nějak nápadně podobají výsledkům hokus pokusů z pořadů typu Věda je zábava. Tato podobnost je čistě úmyslná. Smetanu přitahuje možnost uplatňovat rozličné vědecké poznatky v oblasti vizuálního umění a jejich hravým užitím objevovat metaforické a symbolické potenciály skutečnosti. Sérii převážně nových videí, fotografií a objektů na výstavu „S leskem v očích“ inspirovaly především lidské vidění a optické jevy, které technika vnáší do obrazu živé přírody.
/
The artworks by Matěj Smetana (* 1980) can remind us of very similar results of experiments from television shows such as Science Is Fun. This similarity is absolutely intentional. Smetana is attracted by the possibility of applying different scientific knowledge in the field of visual arts and by their playful use to discover metaphoric and symbolic potentials of reality. The series of mostly new videos, photos and objects for the exhibition "With a sparkle in the eyes" was inspired mainly by human vision and optical phenomena that technology brings to the picture of nature.

//

CHRISTIAN WEIDNER A LUKAS KAUFMANN / ERASE/REWIND
21.9. - 20.10.2016
Fait Gallery PREVIEW

Výstava Erase/Rewind důkladně zprostředkovává vztah mezi populární kulturou a tématem terorismu pomocí objektů a malby. Střední Východ se pro Weidnera s Kaufmannem stává hřištěm pro nejrůznější média plným vtipu, politické nekorektnosti a čiré zábavy. Bratři Assadové si z nás stříleli, na oplátku dostanou vizuální protiúder. Pod drobnohledem najdeme materiál propagandy, nepodařený design a jásavé barvy, které nám dávají nahlédnout do budoucnosti, ve které je realita považována za fikci: “Takhle získáte mír!”
/
The exhibition Erase / Rewind negotiates substantially through painting and objects the relationship between pop culture and terrorism issues: The Middle East as various media’s playground filled with jokes, political incorrectness and blatant fun. The Assads made us look like fools, and get in response a visual counterstroke. Looking through lenses, one may discover propaganda material, failed design and fancy colors while envisioning a future, which mistakes reality for fiction: “This is how you can have peace!”

Místo konání akce: FAIT Gallery, Ve Vaňkovce 2, Brno
Datum začátku akce: 21. Září 2016 19:00
Datum ukončení akce: 21. Září 2016 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1872N 16.6161E

Případné změny si prověřte na webu akce Vernissage III. výstavního bloku / of III. exhibition block

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce