Viliam Poltikovič: Brána smrti

Akce Boskovice

Viliam Poltikovič: Brána smrti
Kino, Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Boskovice

Viliam Poltikovič: Brána smrti

Setkání, promítání a povídání s dokumentaristou, režisérem, kameramanem a spisovatelem Viliamem Poltikovičem.

V tomto krásném předvánočním čase se spolu s Viliamem podíváme na smrt jako na bránu pro vstup do jiné dimenze, či chcete-li reality. Na smrt jako nikoli konec, ale přechod, transformaci.

Promítneme si dosud nezveřejněné působivé snímky dokumentu Brána smrti, aneb co jste v televizi ještě neviděli. Promítneme také nové ukázky z připravovaného dokumentu "Z temnoty duše... světlo" na téma psychospirituální krize.

Viliam Poltikovič je dokumentarista, režisér, kameraman a spisovatel, který se celoživotně věnuje točení dokumentů zejména s duchovní tematikou. Procestoval téměř všechny kontinenty, navštívil mnoho míst, která označujeme jako posvátná, setkal se s místními lidmi a prostřednictvím svých snímků tak pomáhal a pomáhá českému divákovi rozšiřovat si obzory na poli duchovní tematiky.

Brána smrti je třináctidílný cyklus, který odvysílala Česká televize v minulém roce. Zpracovává téma smrti a umírání, avšak ze zcela jiného úhlu pohledu, než je běžné. Většina lidí má ze smrti strach, je to pro ně téma depresivní, je to až tabu. V seriálu však poznáme, že lidé napříč historií i kulturami většinou pojímají život a smrt jako proměny našeho věčného bytí. K pokračování života po smrti se hlásí i mnozí moderní vědci a odborníci. V seriálu zaznívají výpovědi nejen jejich, ale i běžných lidí, kteří se se smrtí setkali, i mnoha význačných osobností, jako jsou např. dalajlama, Stanislav Grof, R. Moody a další. Zároveň cyklus nabízí inspiraci, jak se vypořádat s odchodem blízkých, jak se zbavit strachu ze smrti, jak se na vlastní smrt připravit i jak vlastně žít.

Kapacita 150 míst.
Cena vstupenky 200 Kč.

Předprodej vstupenek zajišťuje Kino Boskovice.

Místo konání akce: Kino Boskovice, Kpt. Jaroše 15, Boskovice
Vstupenky: http://www.kulturaboskovice.cz/kino/akce/viliam-poltikovic-brana-smrti
Datum začátku akce: 19. Prosince 2017 18:00
Datum ukončení akce: 19. Prosince 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.4885N 16.6612E

Případné změny si prověřte na webu akce Viliam Poltikovič: Brána smrti

Jméno organizátora: Boskovice naživo
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha