Vyrob si svého Lichožrouta

Akce Nymburk

Vyrob si svého Lichožrouta
Akce pro děti
Další akce ve městě Nymburk

Vyrob si svého Lichožrouta

Dětské odpoledne v nymburském kině. Výtvarná dílna pod vedením autorky, výtvarnice a režisérky Galiny Miklínové, kde si děti budou moci vyrobit svého vlastního Lichožrouta. Po skončení workshopu následuje projekce filmu Lichožrouti. Občerstvení zajištěno.

Na účast na workshopu nutná rezervace na mail: nkc@nkc-nymburk.cz / vstupné 120,- (cena obsahuje výtvarnou dílnu, materiál a projekci filmu). Začátek dílničky 15.00 / kapacita workshopu omezená!

Začátek projekce filmu 16.00 / Vstupné pouze na film 60,-

Ztratila se vám právě v této chvíli ponožka? A nebyla jen jedna? Kdo za to může? Lichožrout! V každé domácnosti se nějaká lichožroutí rodinka najde. Poznáte to jednoduše... Lichožrout totiž vždy spořádá jen jednu z páru. Hromadí se vám licháče? Máte ho! Trilogie spisovatele Pavla Šruta a ilustrátorky Galiny Miklínové Lichožrouti (oceněná cenou Magnesia Litera 2009 a v roce 2011 cenou Kniha desetiletí pro děti a mládež) dostala filmovou podobu pod názvem Lichožrouti.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT!

Galina Miklínová (1970)

Režisérka, výtvarnice animovaných filmů a ilustrátorka Galina Miklínová vystudovala Vysokou uměleckoprůmyslovou školu v Praze, ateliér filmové a televizní grafiky u prof. Jiřího Barty (1991-1997). V roce 1995 – stáž na Humberside University ve Velké Británii, ateliér animace.

Absolvovala autorským filmem Biograf (1997), který získal řadu ocenění doma i v zahraničí. Její kreslené filmy byly uvedeny na řadě světových animovaných festivalů, Stuttgart, Aneccy, Rio de Janeiro, Tampere, Sao Paolo... Kromě animovaného filmu se úspěšně zabývá ilustrací knih. Dlouhodobě spolupracuje s básníkem a spisovatelem Pavlem Šrutem. Za své ilustrace obdržela řadu cen a nominací: např. v soutěži Ministerstva kultury o Nejkrásnější knihu roku, Zlatou stuhu, SUK aj.

https://www.lichozroutifilm.cz/
http://galinamiklinova.cz/

http://www.radiopatriot.cz/

Místo konání akce: Kino Sokol Nymburk, Tyršova 6, Nymburk
Vstupenky: http://www.nkc-nymburk.cz/index.php?zobraz=vstupenky&sekce=6
Datum začátku akce: 18. Června 2017 15:00
Datum ukončení akce: 18. Června 2017 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1851N 15.0382E

Případné změny si prověřte na webu akce Vyrob si svého Lichožrouta

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce