Wabi Daněk a Miloš Dvořáček v KC Labuť

Akce Říčany

Wabi Daněk a Miloš Dvořáček v KC Labuť
Koncerty
Kulturní centrum LABUŤ, Říčany
Další akce ve městě Říčany

Wabi Daněk a Miloš Dvořáček v KC Labuť

Chcete-li si s Wabim zazpívat jeho Rosu na kolejích, Fotky, Ročník
47, Píseň co mě učil listopad, Nevadí, zahejkat si v Hejkalovi, namoct si bránici při jeho verzi Quantanamery „Franta má péra”, chcete-li utéct před všudy přítomnou reality show, přijďte na jeho koncert, bude to pro Vás rozhodně příjemný azyl.

Wabi Daněk, přirozený, charismatický, „uvěřitelný“ písničkář, který během koncertu postupně představí výběr písniček ze všech dosud vydaných alb z celé jeho téměř 45leté tvorby. Zazní jak trampský hit století Rosa na kolejích, tak jeho dnes již legendární songy, z nichž mnohé doslova zlidověly /Mávej, Tomy, Outsider Waltz, Fotky, Nevadí/, zazní písně, které nestárnou a patří k tomu nej z folkové scény /Píseň,co mě učil listopad, Ročník 47/. Wabi, to je rozpoznatelný hlas plný klidné, pevné, ale měkké barevnosti, zkrátka hladí. Zazní písně ze života, nechybí v nich zdravý selský rozum a klukovské frajerství /Fram, Hudsonské šífy, Na cestě/. Dále zazní některé Skunkovky /Montgomery, Kříž z plastiku/, ale i vtipné veršotepánky na názvy měst, kde Wabi hrál, až po slíbenou ochutnávku písní z 2 alb WĎS /Dawson, Laredo a další/.

Málokterému umělci se poštěstí, aby jeho tvůrčí stopa zvítězila nad módou a časem tak, jako se to podařilo písničkáři Wabi Daňkovi. Tento architekt půvabných evergreenů totiž patří už přes čtyři desetiletí k našim nejvýraznějším autorům a interpretům folkového společenství. Ačkoliv si nikdy na nic nehrál – tedy kromě své kytary – dokázal během své kariéry rozezpívat desetitisícové amfiteátry a zlomit i rekordy prodejní poptávky. Jeho typicky pohodové a melodické písně o životě také právem náleží do zlatého fondu folkového katalogu. Jeho baryton získává stále ta nejvyšší ocenění.

Na koncerty zlínského rodáka Wabi Daňka se nechodí podle věku, náboženství, ani politické příslušnosti. Jen podle nálady a chuti poslechnout si něco, co se z rádia zrovna každý den neozývá, ale dá to člověku víc, než celá aktuální top ten. Koncerty jsou vždy nabité skvělými písněmi a humorem.
„Když tě tvoje žena zlobí, odhání tě od nádobí,
prachovku před tebou schová a vůbec se divně chová,
drž se přesně hesla mého! Vem to na Most ze Slaného,
po cestě se zastav v Lounech a tam svoji ženu zlou nech! /ukázka veršotepání/

Wabi Daněk a Miloš Dvořáček tvoří neopakovatelnou dvojici. Dvořáčkovo komediantství a Daňkův humor jsou prostě zárukou kvality. Neustále rozdávají z pódií radost a dobrou náladu. Kdo jednou slyšel kombinaci Daňkova podmanivého, chlapáckého hlasu a Dvořáčkovy virtuózní kytary, potvrdí, že je nač se těšit.

VSTUPNÉ - 280 Kč

Místo konání akce: Kulturní centrum LABUŤ, 17. Listopadu 214, Říčany
Vstupenky: http://www.kclabut.cz/vstupenky?id=25989
Datum začátku akce: 9. Května 2017 20:00
Datum ukončení akce: 9. Května 2017 22:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.9931N 14.6581E

Případné změny si prověřte na webu akce Wabi Daněk a Miloš Dvořáček v KC Labuť
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce