XX. Historické slavnosti Jakuba Krčína 2017

Akce Třeboň

XX. Historické slavnosti Jakuba Krčína 2017
Akce pro děti, Slavnosti
Web organizátora:
www.itrebon.cz
Další akce ve městě Třeboň

XX. Historické slavnosti Jakuba Krčína

V pátek 14. července vstoupí opět po roce slavný stavitel rybníků do Třeboně. Ale jen pokud se magistru Kellymu v závěru středověkého muzicírování kapely Lucrezia Borgia na Masarykově náměstí podaří Jakuba Krčína vyvolat. Jeho příjezd přímo z pekla v doprovodu strašidelných čertů zahájí XX. Historické slavnosti, které organizuje Odbor kultury a cestovního ruchu Města Třeboně. Program prvního dne uzavře videomappingový příběh muže, který dával život rybníkům. Poprvé bude v Třeboni k vidění oživlé průčelí zámku s hodinovou věží. Audiovizuální představení vzniklo ve studiích Art4promotion a finančně ji podpořily společnosti Motor Jikov Group, Swietelsky stavební a Jihočeský kraj.

Hlavní scéna na Masarykově náměstí v sobotu 15. července nabídne šermířské souboje, ukázky renesančních tanců, kejklířská vystoupení, vlajkovou show a středověký folkrockový koncert skupiny Tempus.

Bohatý program nabídne i druhá scéna v zámeckém parku. Tady budou připraveny soutěže pro děti, ukázky historických řemesel a sokolnictví, drezury fríských koní a loutkové pohádky. Nahlédnout tu bude možné i do historického ležení.

Letošní Historické slavnosti uzavře noční průvod městem, odjezd Jakuba Krčína v doprovodu rybářů po hladině rybníka Svět a tradiční ohňostroj.

Na všechny akce je vstup zdarma.

Místo konání akce: itrebon.cz, Masarykovo nám. 87, Třeboň
Datum začátku akce: 14. Července 2017 20:30
Datum ukončení akce: 15. Července 2017 22:45
Pravděpodobné souřadnice: 49.0039N 14.7703E

Případné změny si prověřte na webu akce XX. Historické slavnosti Jakuba Krčína

Jméno organizátora: itrebon.cz
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
DK metropol, České Budějovice
Festival KINDERLAND 2024
Výstaviště, České Budějovice