YOUNG GUNS GBA Invitational Prague 2016

Akce Praha

YOUNG GUNS GBA Invitational Prague 2016
Sportovní akce
Hala Královka, Praha
Další akce ve městě Praha

YOUNG GUNS GBA Invitational Prague 2016

Jedinečná přestřelka největších evropských talentů basketbalu 15. - 18. prosince v Praze! Buď u toho!

Přední česká basketbalová akademie GBA pořádá mezinárodní juniorský turnaj s příznačným názvem YOUNG GUNS GBA Invitational Prague 2016. Utkají se v něm nejtalentovanější mladí hráči z celé Evropy. Pro Česko jedinečná událost se uskuteční v polovině prosince v pražské sportovní hale Královka.

Účast na turnaji potvrdily týmy, které mají v Evropě zvučná jména. Diváci se tak mohou těšit na talenty týmů Alba Berlin, Crvena Zvezda Beograd, Fenerbahce Istanbul, Joventut Badalona, Žalgiris Kaunas a WKK Wroclav. Nebudou chybět týmy U18 české reprezentace a hostitelské Get Better Academy Prague (GBA).

Událost, které poskytlo podporu hlavní město Praha, přesahuje rozměr mezinárodního basketbalového turnaje. Nebude se totiž jednat pouze o soutěž, ve které poměří své síly špičkové evropské týmy s českou elitou, ale také o setkání rozsáhlé basketbalové komunity. Nejen proto podporu akci vyjádřila i český basketbalová ikona Jiří Welsch, s nímž proběhne beseda v rámci nabitého doprovodného programu.

Basketbalový svátek bude doprovázet třídenní trenérská klinika, kterou povedou zkušený NBA kouč David Nurse, zaměřující se na zlepšení individuálních dovedností a také mentální kouč Soonouk Kwon z Koreji, který přednáší ve firmách jako Samsung nebo Huyndai.

Víkendové dny doplní soutěže o ceny a atraktivní Slam Dunk Contest, kde vybraní hráči prokážou skloubení své technické vybavenosti s atletičností, či 3 points shootout, ve kterém hráči uplatní svou přesnou ruku.

“Během turnaje budou na palubovku směřovat zraky nejen diváků, ale také agentů. Jak již totiž název turnaje YOUNG GUNS napovídá, uspořádali jsme přehlídku mladých progresivních hráčů. Pro každého z nich bude turnaj ideální příležitostí ukázat se v tom nejlepším světle, dostat se do hledáčku trenérů a posunout se ve své kariéře dál. Můžeme očekávat tvrdé souboje a krásnou basketbalovou přestřelku! ” slibuje divákům Matěj Zajíček, manažer GBA a hlavní organizátor turnaje.

“Tvrdě pracujeme - podařilo se nám dostat na univerzity do zámoří již 14 skvělých mladých hráčů. Naše družstva začala sbírat úspěchy v domácích soutěžích, které však nelze porovnávat s kvalitou týmů, které dorazí na tento turnaj. Na konfrontaci s týmy evropské špičky se opravdu těším. Umožní nám to u jednotlivých hráčů odhalit nedostatky, na kterých následně zapracujeme.” uvedl trenér Get Better Academy Julián Beťko.

K účasti na turnaji se vyjádřil také reprezentační trenér Peter Bálint: “Každá zápasová mezinárodní zkušenost s kvalitními kluby Evropy je pro Národní tým v přípravě jen ku prospěchu. Asi se nám nepovede sestavit družstvo v nejsilnější sestavě (někteří hráči budou hrát za GBA a USK se také účastní v tomto termínu turnaje ve Španělsku), ale aspoň se budou mít příležitost ukázat další aspiranti na reprezentační dres. Očekávám kvalitní a vyrovnaná utkání. Poděkoval bych Julianovi Beťkovi z GBA za pozvání na tento turnaj.”


INFORMACE, PROGRAM, PŘEDSTAVENÍ TÝMŮ: www.gbainvitational.eu

VSTUPENKY:
http://www.gbacademy.eu/gba-invitational-2016/vstupenky

Místo konání akce: Hala Královka, Nad Královskou oborou 1080/51, Praha
Vstupenky: https://www.facebook.com/getbetteracademy/app/404932449619011/
Datum začátku akce: 15. Prosince 2016 12:00
Datum ukončení akce: 18. Prosince 2016 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1015N 14.4161E

Případné změny si prověřte na webu akce YOUNG GUNS GBA Invitational Prague 2016

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce