Zahájení jubilejní 50. sezóny

Akce Tanvald

Zahájení jubilejní 50. sezóny
Divadlo, kino
Tanvald, Liberecký kraj, Tanvald
Další akce ve městě Tanvald

Zahájení jubilejní 50. sezóny

Pojďte s námi slavnostně zahájit 50. sezónu Divadla Járy Cimrmana do Tanvaldu a do Příchovic!

Zúčastněte se největšího srazu „cimrmanologů“ v ČR a oficiálního křestu knihy „Půlstoletí s Cimrmanem“

Kde: Areál Penzionu „U Čápa“ v Příchovicích u Tanvaldu

Slavnost v Tanvaldu začíná už v 9:30 programem pro děti u kostela sv. Františka z Assisi v Tanvaldu-Šumburku a v přilehlém parku. Hry a soutěže pro děti, divadélko. K dobré hudbě orchestru O. V. J. Dixie bude možnost dobrého občerstvení.

Tradiční Spanilá jízda Cyklostezkou Járy Cimrmana startuje hned na 3 stanovištích:

1) 8:55 start v Navarově u mostu (u pensionu Rusalka), kde proběhne zároveň se slavnostním startem i slavnost na mostové vyhlídce. Pamětní desku laskavě odhalí cimrmanolog Jiří Plešinger a Zdeněk Svěrák.
Příjezd na slavnostní start je možný z Tanvaldu vlakem v 8:27 (převážet bicykly se umožňuje). Zpět do místa oslav příjezdu Spanilé jízdy, do Tanvaldu, se pěší účastníci budou moci přesunout z Navarova také rychlým vlakem z Prahy s odjezdem z Navarova v 9:47.

2) 10:00 slavnostně startuje Spanilá jízda také ze Zlaté Olešnice Na Vrších opět za milé účasti herců Divadla Járy Cimrmana.
Přesun z Navavarova na Vrcha bude velocipedistům ulehčen převozem jejich kol.

3) 9:30 do 10:30 Mezistart Hamrska - Minimuzeum Na Mlatě se slavnostním otevřením přírodního kuželníku. K narozeninám Zdeňka Svěráka a k 50 letům divadelní sezony Divadla J.Cimrmana zde bude čekat překvapení pro všechny zúčastněné. Zahraje country skupina Kapelníci. Start samotné Spanilé jízdy v 10:30 za vedení váženého pana Dobroslava Pohla s chotí, přímým směrem do Tanvaldu.

11:30 Program „Půlstoletí s Cimrmanem“ začíná u kostela sv. Františka z Assisi v Tanvaldu-Šumburku příjezdem Spanilé cyklojízdy, přivítáním spanilých jezdců, uvítáním vážených hostů z Divadla Járy Cimrmana, pokračovat bude velkým defilé spanilých jezdců.

12:06 Zdeněk Svěrák a herci Divadla Járy Cimrmana startují pochod „Sladkou dírou k Majáku Járy Cimrmana“.

14:00 Začíná Program oslav v areálu U Čápa a u Majáku s přímým vysíláním a potrvá až do 21:00
Zahájení v přímém přenosu se Zdeňkem Svěrákem a Miloněm Čepelkou, pásmo písní Divadla JC, společné fotografování - velká hromadná fotografie, vyhlášení nejoblíbenější hlášky z her, křest knihy „Půlstoletí s Cimrmanem“, živé obrazy z Liptákova, vysílání představení „Cimrman v říši hudby“.

19:00 V tanvaldském Kině Jas Járy Cimrmana se hraje představení „Cimrman v říši hudby“.

Ve foyer kina Jas Járy Cimrmana bude výstava „Ze zákulisí Divadla Járy Cimrmana“.

Celý den proběhne v v duchu hesla „Cimrman pomáhá“, program je charitativní. Výtěžek představení bude věnován dobročinnosti - pro obecně prospěšnou společnost Centrum Paraple, Nadační fond Slunce a Nadační fond Českého rozhlasu Světlušku.

Celodenní oslavy připravují v úzké spolupráci Divadlo Járy Cimrmana, Český rozhlas Radiožurnál, Svazek obcí Mikroregion Tanvaldsko, Město Tanvald a Areál U Čápa Příchovice.

Místo konání akce: Tanvald, Liberecký kraj, 
Datum začátku akce: 1. Října 2016 07:00
Datum ukončení akce: 2. Října 2016 17:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.7408N 15.2678E

Případné změny si prověřte na webu akce Zahájení jubilejní 50. sezóny

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov