Západ a jeho víra

Akce Praha

Západ a jeho víra
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Praha

Západ a jeho víra

Hosté: Pavel Hošek, Tomáš Petráček, Karel Skalický. Moderuje Martin Žemla.

Výročí 500 let od začátku reformace je příležitost reflektovat mnohostranné dopady změn vyvolaných reformací s dostatečným odstupem. Mezi ty nejdůležitější otázky patří: Jak souvisí konfesní proměny 16. století s nástupem Západu k mocenské, technologické a nakonec kulturní dominanci novověku a moderny? Lze prokázat spojení mezi vznikem konfliktní plurality 16. století, nenávistně rozděleného křesťanstva s procesem sekularizace západní společnosti?

Pavel Hošek je vedoucím katedry religionistiky na ETF UK a kazatelem Církve bratrské. Zabývá se vztahem teologie a kultury, odborně se věnuje vztahu teologie a vědy o náboženství a také předpokladům a možnostem mezináboženského dialogu.

Tomáš Petráček je katolický teolog, kněz a církevní historik. Je akademickým kaplanem při kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové a vyučuje na Univerzitě Karlově a na Univerzitě Hradec Králové.

Karel Skalický je katolický teolog, kněz a vysokoškolský pedagog. Přednášel teologii na Lateránské univerzitě v Římě, redigoval exilový časopis Studie. Od roku 1994 je profesorem systematické teologie na Teologické fakultě Jihočeské univerzity.

Místo konání akce: Dominikánská 8, Jilská 7a, Praha
Datum začátku akce: 22. Února 2018 19:30
Datum ukončení akce: 22. Února 2018 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0858N 14.419E

Případné změny si prověřte na webu akce Západ a jeho víra

Jméno organizátora: Dominikánská 8
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha