Zážitkový večer ve vodárenské věži v Třebomi

Akce Třeboň

Zážitkový večer ve vodárenské věži v Třebomi
Jiné akce
Další akce ve městě Třeboň

Zážitkový večer ve vodárenské věži v Třebomi

Pozvánka do Třeboně v pátek 20. srpna 2021 na neobyčejný večer v unikátní vodárenské věži, která je technickou památkou, rozhlednou a buddhistickou galerií. Připomeneme si také 150. výročí narození jejího architekta, Jana Kotěry.

Program zážitkového večera ve vodárenské věži začíná od 19.30 hod.

PROGRAM:
Welcome drink s mongolskými nápoji Úvodní slovo ke 150. výročí narození Jana Kotěry Bohové a bohyně buddhismu - přednáší Mgr. Bc. Helena Heroldová, Ph.D. Meditačně-relaxační koncert Mantrování ve věži - Vanamali Das a Liv Datta Kaur Komentovaná prohlídka Galerie buddhistického umění Slavnostní nasvícení věže a okolí Volně přístupná "Zahrada soucitu"

Vstupné 200 Kč.

K pozvánce
Návštěvníci budou moci prožít věž všemi smysly. Na úvod se bude podávat welcome drink – různé druhy mongolských nápojů. Následovat bude úvodní slovo s připomenutím 150. výročí narození slavného architekta třeboňské vodárny Prof. Jana Kotěry včetně informací o architektuře této cenné stavební kulturní památky. Dále návštěvníky čeká krátká přednáška Heleny Heroldové z Náprstkova muzea na téma Bohové a bohyně buddhismu. O kulturní program se tentokrát postarají Vanamali Das a Liv Datta Kaur. Zpěvem manter vás přenesou do nebeských dimenzí. Po meditačně relaxačním koncertu zařadíme pro zájemce ještě komentovanou prohlídku expozice tradičního obrazového umění Mongolska, Tibetu a Číny. Návštěvníci si budou moci vychutnat také večerní výhled z vrcholové lunetky věže a slavnostní nasvícení objektu a okolí. Individuálně přístupný bude meditační park „Zahrada soucitu“. Podložky k sezení si prosím vezměte s sebou. Jednotné vstupné 200 Kč. Program není vhodný pro děti. Kapacita omezena. 

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Královský košt Děčín
Na pěší zóně pod Růžovou zahradou, Děčín
Kadaňský mír
Františkánské zahrady, Kadaň
2024 Svitavy World Cup F2BMenu
Modelářský stadion Cihelna, Svitavy