Fanfán Tulipán v Kraftu

Akce Hradec Králové

Fanfán Tulipán v Kraftu
Koncerty
Další akce ve městě Hradec Králové

Fanfán Tulipán v Kraftu

Fanfán Tulipán svoji hudbu popisují jako kinder jazz. Originální a hravé pojetí jazzu s melodikou Hammond, klavírem, příčnou flétnou, citerou, hrací skříňkou a energickou rytmikou.

Originální uskupení Fanfán Tulipán umně propojuje neobvyklé nástroje jako melodiku Hammond, estonskou citeru kannel, xylofon nebo hrací skříňku s klasickou jazzovou instrumentací, svěžími nápady a hráčskou bravurou. Již od svého vzniku roku 2009 kapela poutá pozornost odborné veřejnosti i širokého publika. Fanfán Tulipán získal Cenu Metropolitní Univerzity a vyhrál české kolo mezinárodní soutěže Jazz Prix. Na kontě mají debutové album Polyorama a čerstvě vydané EP Vulpea Lunatică, které poskytli na svém Bandcampu volně ke stažení. Současnou sestavu tvoří autorka skladeb a hráčka na melodiku Eliška Svobodová, flétnista Štěpán Zbytovský (Noční Optika), pianista Jan Mazura, basista Pavel Husa (Bizarre Band) a bubeník Šimon Hajdovský (Sinuhet, Manželé, Akline). Fanfán Tulipán vystoupil na festivalech Bohemia Jazz Fest, Jazz an der Donau, Bratislavské jazzové dni, na bulharském Bansko Jazz Fest a rumunském festivalu Sound Czech.

„Česká skupina Fanfán Tulipán nielenže ovláda jazzový jazyk, ale má aj zmysel pre netradičné zvuky a postupy." (Marián Jaslovský, Peter Lipa: Džezáky - Doba a scéna, antologie 40 let festivalu Bratislavské jazzové dni)

„Fanfán Tulipán je rafinovaná formace vyznačující se skvělou technikou, ale stejnou dávkou lehkosti a progresivity s rytmickými zvraty, na nichž stojí snový a pohádkový svět.“ (Andrea Guerrini, Italský kulturní blog Tropismi)

„Hudba Fanfána Tulipána je srozumitelná a přehledná, hravá a radostná, v pravou chvíli i vážnější.“ (Vladimír Kouřil, magazín UNI)

www.fanfantulipan.bandcamp.com
www.fullmoonzine.cz/novinky/namesicna-liska-fanfana-tulipana
www.youtube.com/watch?v=O1zmL-T5XMk
www.youtube.com/watch?v=T_4DLAVgXlA

---

Kraft sídlí ve dvoře Pilnáčkovy továrny v Hradci Králové. Přes den funguje jako kavárna s výběrovým kafem vhodná pro práci a studium a večer se mění v multižánrový klub. Otevřeno je každý všední den od 10 do 20 hodin plus během kulturních akcí.

Místo konání akce: Kraft, Pospíšilova 281, Hradec Králové
Datum začátku akce: 30. Listopadu 2017 20:00
Datum ukončení akce: 30. Listopadu 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.2145N 15.8452E

Případné změny si prověřte na webu akce Fanfán Tulipán v Kraftu

Jméno organizátora: Kraft
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
ROCK FOR PEOPLE 2024
Park 360, Hradec Králové
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Kongresové centrum ALDIS , Hradec Králové
THE BACKBEAT BEATLES (UK)
Petrof Gallery, Hradec Králové
MUZIKÁLY NARUBY
Zámek Hrádek u Nechanic, Hrádek
THE BACKBEAT BEATLES (UK)
Petrof Gallery, Hradec Králové