Galakoncert Petr Sovič 30

Akce Praha

Galakoncert Petr Sovič 30
Koncerty
Další akce ve městě Praha

Galakoncert Petr Sovič 30

Nejmladší zpívající kapelník v České republice slaví 30 a s ním jeho Golden Big Band Prague a hosté.

30 hitů – 30 gratulací – 30 fotografií z archivu – 30 dárků pro vylosované diváky

Nejmladší zpívající big bandový kapelník v České republice Petr Sovič slaví své 30. narozeniny. Narozeninový koncert se koná v Divadle u Hasičů 10. listopadu 2017 od 19 hodin a koncertem provází moderátor a zpěvákův přítel Petr Salava.

Zpěvák a moderátor Petr Sovič se na české hudební scéně poprvé objevil roku 2011 díky orchestru Golden Big Band Prague, kterému vdechl život. V předchozích letech vystupoval s amatérskými kapelami a snil o vlastním orchestru, před který by se jednou jako kapelník postavil po vzoru Gustava Broma či Karla Vlacha. V mládí hrál na trubku a bicí různé hudební žánry, ale jako zpěvák se našel ve swingové muzice, která se stala jeho životní vášní. Jeho prvním angažmá byl orchestr Václava Zelinky, který vedl jeho přítel trombonista Oldřich Průša. Svou inspiraci hledal u špičkových swingových zpěváků v zahraničí jako například u Mel Torma, Bobbyho Darina, Franka Sinatry, Sammy Daviese Jr., ale hlavně doma u zpěváků z let šedesátých. Těmi byli například Karel Hála, Rudolf Cortéz, Milan Chladil, Waldemar Matuška či Karel Gott.

Zpěvákova hudební tvorba je zaměřena na české nejen swingové melodie v podání velkého orchestru. Tento „retro prvek“ je obalen do moderního obalu a díky tomu si posluchači kromě samotného hlasu zpěváka vychutnají písně v moderním aranžmá za zvuku živě hrajícího Golden Big Bandu Prague.

V roce 2016 zpěvačka Eva Pilarová pokřtila Petru Sovičovi jeho první singl s názvem Gramofon, který pro zpěváka napsala songwriterka a zpěvačka Patricie, která mimo jiné spolupracuje například s Ewou Farnou. V roce 2016 se svým orchestrem a hosty vyprodal pražské divadlo ABC s programem písní ryze v českém jazyce, které se opírají o českou nejen swingovou hudební tvorbu, kterou propagovali zpěváci Karel Hála, Milan Chladil, Waldemar Matuška či Karel Gott. Během narozeninového koncertu zazní jak písně převzaté, tak písně autorské a celkem se posluchači mohou těšit na 30. hitů. Za svou dosavadní kariéru si zpěvák Petr Sovič zazpíval po boku hvězd československé populární hudby a některé z nich se objeví také v roli hostů na tomto jedinečném narozeninovém koncertě. Mezi hlavními hosty budou Eva Pilarová, Ilona Csáková, Daniel Hůlka, Karel Štědrý, Zuzana Vlčeková, Jan Smigmator, Vlasta Horváth, Dáša Zázvůrková a Patricie. Celkem zpěvákovi pogratuluje během koncertu 30 gratulantů.

Přijďte si i Vy vychutnat jedinečný večer českých melodií v osobitém podání mladého zpěváka Petra Soviče a jeho jedinečného Golden Big Bandu Prague.

Místo konání akce: Divadlo U Hasičů - oficiální stránka, Římská 45, Praha
Vstupenky: http://www.divadlouhasicu.net/vstupenky/?sid=20294
Datum začátku akce: 10. Listopadu 2017 19:00
Datum ukončení akce: 10. Listopadu 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0767N 14.4386E

Případné změny si prověřte na webu akce Galakoncert Petr Sovič 30

Jméno organizátora: Golden Big Band Prague
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce