Glenn Miller Orchestra

Akce Hradec Králové

Glenn Miller Orchestra
Koncerty
Další akce ve městě Hradec Králové

Glenn Miller Orchestra

Legendární Glenn Miller Orchestra se opět vrací do České republiky. Během ledna vystoupí v celkem devíti českých a moravských městech s programem "Jukebox Saturday Night“, se kterým vyprodal předchozí turné. Vystoupení nese název známé písně nahrané ve 40. letech Glennem Millerem a ta rozhodně nebude jediným evergreenem, který na koncertech zazní.

Světoznámý swingový orchestr pod vedením Wila Saldena přijede opět zahřát české publikum svou jedinečnou show. Uskupení je v České republice velmi populární. Hity jako Moonlight Serenade či In the Mood si chodí poslechnout stovky lidí a vystoupení bývají často rychle vyprodána. „Jsou to opravdoví mistři! Každý koncert Glenn Miller Orchestra je vždy večerem swingu a elegance,“ zhodnotil jazzový klavírista a skladatel Petr Beneš. Historie původního amerického tělesa Glenn Miller Orchestra sahá do třicátých let minulého století. Glenn Miller se ve svých třiceti pěti letech stal hvězdou tehdejší hudby. Hubený, vážně vypadající muž přinesl nový zvuk, založený na perfektní harmonii celého orchestru. Na podzim roku 1939 začala rádia hrát hudbu jeho orchestru a skladby In the Mood, Pennsylvania 6-500, String of Pearls a Moonlight Serenade se okamžitě staly populární po celém světě. I po osmdesáti letech je jeho odkaz stále živý a oblíbený.

Na koncertech Glenn Miller Orchestra nebude chybět řada evergreenů, jako např. Blue Moon, Everybody Loves My Baby nebo What a Wonderful World, které orchestr nahrál na stejnojmenné CD „Jukebox Saturday Night“.

9.1.2019 19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
ROCK FOR PEOPLE 2024
Park 360, Hradec Králové
THE BACKBEAT BEATLES (UK)
Petrof Gallery, Hradec Králové
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Kongresové centrum ALDIS , Hradec Králové
THE BACKBEAT BEATLES (UK)
Petrof Gallery, Hradec Králové
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Hankův dům, Dvůr Králové nad Labem
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Kongresové centrum ALDIS , Hradec Králové