INTERNATIONAL ENSEMBLE

Akce Velké Meziříčí

INTERNATIONAL ENSEMBLE
Koncerty
Další akce ve městě Velké Meziříčí

INTERNATIONAL ENSEMBLE

Daniela Grygarová - hosule, Amaliya Abdurashidová - klavír, Adam Grygar - baryton.

Ostravské trio se specializuje na krásnou a neprávem opomíjenou hudbu skladatelů, kteří přišli o život z rasových důvodů v koncentračních táborech či která vznikla za dramatických okolností během II. světové války.

Daniela Grygarová koncertuje v České republice i v zahraničí (Polsko, Wales, Ukrajina), natáčela pro Českou televizi, Beskydskou televizi, televizi Noe a televizi Polar. Sólově vystoupila s Plzeňskou filharmonií, Českou komorní filharmonií, Virtuosi Pragenses, Orchestrem opery Národního divadla moravskoslezského aj. V lednu 2018 představila ve světové premiéře Adlerovu skladbu Terezínská sonatína v Senátu Parlamentu ČR při příležitosti "Dne památky obětí holocaustu".

Amaliya Abdurashidová studovala na uzbecké umělecké škole pro talentované děti, poté pokračovala na taškentské konzervatoři a ostravské univerzitě u MgA. Jany Vondráčkové, PhD. a Mgr. Lukáše Michela, ArtD. V průběhu studia se účastnila mnoha mistrovských kurzů, koncertů, festivalů a jako sólistka vystoupila s Janáčkovou filharmonií. Vyučuje hru na klavír a korepetuje na Církevní konzervatoři v Opavě a na ZUŠ Leoše Janáčka v Ostravě - Vítkovicích.

Adam Grygar je členem opery Národního divadla moravskoslezského v Ostravě a od roku 2013 vyučuje zpěv na ZUŠ Leoše Janáčka. Vystudoval zpěv na Ostravské univerzitě u Martina Gurbal´a. Zvítězil v mezinárodní Duškově pěvecké soutěži, koncertuje v České republice i v zahraničí, natáčel pro několik TV stanic, sólově vystoupil s Vítkovickým komorním orchestrem, Moravskoslezskou sinfoniettou, orchestrem opery Národního divadla moravskoslezského, Karlovarským symfonickým orchestrem, Zábřežskou filharmonií.

Vstupné: 150/120 Kč (dětzi, studenti, senioři)

19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
VLASTA REDL & KAPELA
Divadlo Lubomíra Lipského, Pelhřimov
Čarodějnice
Rybník Stráž, Pelhřimov