JUDAS PRIEST

Akce Praha

JUDAS PRIEST
Koncerty
Další akce ve městě Praha

JUDAS PRIEST

Judas Priest se vrací do České republiky se svým „Metal Masters 2024“ tour a potěší tak jejich fanoušky po nedávno zrušeném koncertě Ozzyho Osbourna, na kterém měli vystupovat jako hosté. Na jejich zastávce v pražské O2 areně 29. března je doplní další skvělé kapely Saxon a Uriah Heep.
V roce 2022 byla tato nejvytíženější kapela uvedena do Rock & Rollové síně slávy – na začátku téhož roku vyrazila na přeložené světové turné na podporu 50. výročí kapely, které zahrnovalo koncerty v USA, Evropě, Mexiku a Jižní Americe. V roce 2023 kapela pokračuje v práci na novém studiovém albu, které by mělo vyjít začátkem příštího roku. V roce 2024 se ikony vydají na své další světové turné, které začne ve Velké Británii, poté bude pokračovat v Evropě a následně v USA a dalších zemích. Dá se říci, že Judas Priest si i nadále drží pozici jedné z největších a nejlepších britských kapel, které vznikly za posledních více než 50 let.

Máte zájem se s kapelou potkat? Judas Priest Metal Masters Backstage Experience: https://bit.ly/_Judas_Priest

BIO JUDAS PRIEST
Je jen málo heavymetalových kapel, kterým se během své téměř padesátileté kariéry podařilo dosáhnout takových výšin jako Judas Priest. Jejich přítomnost a vliv jsou stále na vrcholu, což dokazuje album „Firepower“ z roku 2018, které se stalo nejlépe prodávaným albem jejich kariéry, vítězství na Grammy 2010 v kategorii „Nejlepší metalový výkon“, ocenění VH1 Rock Honors 2006 a nominace do Rock and Roll Hall of Fame 2017.

Judas Priest vznikli v roce 1969 v anglickém Birminghamu (v oblasti, kde se podle mnohých zrodil heavy metal). Rob Halford, Glenn Tipton, K. K. Downing a Ian Hill tvořili jádro hudebníků (spolu s několika různými bubeníky v průběhu let), kteří změnili tvář heavy metalu. Po několika albech z roku 1974 „Rocka Rolla“ a 1976 „Sad Wings of Destiny“ se tato sestava dostala na vrchol. Výsledkem byla čtveřice alb, která Priest oddělila od zbytku hardrockové smečky – „Sin After Sin“ z roku 1977, „Stained Class“ a „Hell Bent for Leather“ z roku 1978 a „Unleashed in the East“ z roku 1979, na kterém se zrodily takové metalové hymny jako „Sinner“, „Diamonds and Rust“, „Hell Bent for Leather“ a „The Green Manalishi (With the Two-Pronged Crown)“. Priest byli také jednou z prvních metalových kapel, které začaly nosit výhradně kůži a cvočky – tento styl se začal objevovat v této éře a nakonec si ho oblíbili metalisté po celém světě.

Dalo by se říci, že kapele Priest 80. léta prostě patřila, protože co se týče čistého metalu, neměla konkurenci a vydala taková klasická alba jako „British Steel“ z roku 1980, „Point of Entry“ z roku 1981, „Screaming for Vengeance“ z roku 1982 a „Defenders of the Faith“ z roku 1984. Z těchto titulů opět vzešel nespočet nestárnoucích metalových hymen včetně ‚Breaking the Law‘, ‚Living After Midnight‘, ‚Heading Out to the Highway‘ a ‚You’ve Got Another Thing Coming‘. Osmdesátá léta byla také dekádou, kdy se Priest stali headlinerem světových arén a nabídli strhující sety na největších světových festivalech, včetně vůbec prvního festivalu Monsters of Rock v Donington Parku (1980) ve Velké Británii, festivalu US (1983) ve Spojených státech a Live Aid (1985) ve Spojených státech.

Ve zbývající části 80. let se Priest věnovali melodičtějšímu hard rocku na albech „Turbo“ z roku 1986 a „Ram it Down“ z roku 1988 (kromě druhého koncertního setu „Priest…Live!“ z roku 1987) a poté vydali pravděpodobně nejtěžší album celé své kariéry, „Painkiller“ z roku 1990 (na kterém se objevil Scott Travis za bicími). V roce 2004 byli Judas Priest speciálními hosty na Ozzfestu, kde vystoupili po boku Black Sabbath, a o rok později vydali album „Angel of Retribution“.
V roce 2008 vyšlo dvoudiskové koncepční album ‚Nostradamus‘, které se umístilo na 11. místě v žebříčku Billboard 200, a o rok později bylo vydáno album ‚A Touch of Evil: Live‘ (díky němuž skupina získala již zmíněnou cenu Grammy za vražednou interpretaci klasiky ‚Dissident Aggressor‘).

V roce 2011 Downing oznámil, že ze skupiny odchází. Judas Priest se rozhodli pokračovat v práci na kytaře a angažovali nováčka Richieho Faulknera, který stále toužil pokračovat ve vlajce metalu. Zdálo se, že tento krok kapelu oživil, o čemž svědčí show¬stealové vystoupení v televizním pořadu „American Idol“, které zároveň posloužilo jako Faulknerovo debutové vystoupení s kapelou (rovněž v roce 2011, stejně jako vydání nové kompilace „The Chosen Few“, která obsahovala klasiky Priest vybrané těmi největšími metalovými jmény) a koncertní DVD „Epitaph“ v roce 2013. Další studiový počin Priest měl přijít v roce 2014, ‚Redeemer of Souls‘, který se vyšplhal v americké hitparádě na šesté místo a byl podpořen dalším silným turné.

V roce 2017 obdrželi Priest nominaci do „Rock and Roll Hall of Fame“ a následující rok vydali své poslední studiové album ‚Firepower‘. Čtrnáctiskladbové album, které koprodukovali Tom Allom a Andy Sneap, se stalo jedním z nejúspěšnějších v celé kariéře kapely – umístilo se v top 5 v 17 zemích (včetně vůbec nejvyššího umístění v americké hitparádě na 5. místě) a se skladbou „Lightning Strike“ zaznamenalo nejvyšší umístění v komerčních rockových rádiích za poslední desetiletí. Po ukončení velmi úspěšného zimního/jarního turné po Severní Americe v roce 2018 pak Judas Priest pokračovali v létě a na podzim v rockovém turné po Severní Americe s opravdovou heavy metalovou Firepower – na turné s dalšími rockovými legendami Deep Purple.
A Priest pokračovali v cestě od síly k síle, přičemž jejich turné „Firepower“ zahrnovalo koncerty po celém světě po zbytek roku 2018 a dlouho do roku 2019, než si s nástupem Covidu v roce 2020 museli dát od cestování pauzu.

18:30

Začátek akce: 29.03.2024
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce