Koncert Pandeiro Repique Duo (BR)

Akce Praha

Koncert Pandeiro Repique Duo (BR)
Koncerty
Jazz Dock, Praha
Další akce ve městě Praha

Koncert Pandeiro Repique Duo (BR), Jazz Dock & workshop

Koncert perkusivních mágů současné hudební špičky Brazílie. To je Pandeiro Repique Duo. Před koncertem proběhně bubenický workshop zaměřený na současné a tradiční brazilské rytmy.

WORKSHOP: 15:00
KONCERT: 19:00

Pořádá bubenická kapela Barrel Battery * drum crew.

PANDEIRO REPIQUE DUO kombinuje dva tradiční brazilské perkusní nástroje, typické pro atmosféru samby a karnevalu v Rio de Janeiru. Duo tvoří 2 přední hráči současné brazilské scény - Bernardo Aguiar (pandeiro) a Gabriel Policarpo (repique). Vyrůstali v prostředí škol samby, studovali u těch mistrů brazilské hudby a dnes jsou předními instrumentalisty Brazílie. Spolupracovali s kapelami jako jsou Snarky Puppy nebo Guns N' Roses, se zpěvákem Ashimbou z Tanzánie, s Hamiltonem da Holanda, Yamandú Costou, Marcusem Suzanou nebo Carlosem Maltou z Brazílie. Gabriel se podílel na desce Martinho da Villa - De bei com a vida, která získala Latin Grammy v kategorii Best samba/pagode album roku 2016. Společně od roku 2009 účinkují a vedou workshopy na konzervatořích a univerzitách v Evropě, Americe či Africe.
Bernardo a Gabriel spojili dohromady své nástroje a talent, aby vytvořili rytmicko-perkusivní smršť, která není jen samoúčelnou exhubicí, ale především skvělým hudebním zážitkem.

======

PANDEIRO REPIQUE DUO combines two traditional Brazilian percussion instruments that are typical for samba and carnival in Rio de Janeiro. Bernardo Aguiar (on pandeiro) and Gabriel Policarpo (on repique) spent great deal of their childhoods at Samba schools and studied with the masters. Today they belong among the top Brazilian musicians. During their careers they worked with great artists like Snarky Puppy, Guns’n’Roses, Ashimba, Hamilton da Holanda, Yamandú Costa, Marcus Suzano and Carlos Malta. Gabriel participated on The best samba/pagode album Latin Grammy 2016 awarded project of Martinho da Villa - De bei com a vida.
Since 2009 they have been performing and teaching at workshops and schools of music across Europe, America and Africa together. Bernardo and Gabriel brought these instruments together creating an amazing rhythmical show with original sound and limitless possibilities.

http://www.pandeirorepiqueduo.com.br/
https://www.youtube.com/user/pandeirorepiqueduo

======

BARREL BATTERY bubenická skupina, využívající zvuku brazilských bubnů a postupů tradičních brazilských bubenických orchestrů. Tvoří ji muzikanti působící v mnoha dalších kapelách širokého stylového záběru. Jejich rytmy jsou tak ovlivněny mnoha nejen brazilskými styly.

Místo konání akce: Jazz Dock, Janáčkovo nábřeží 2, Praha
Datum začátku akce: 3. Dubna 2017 15:00
Datum ukončení akce: 3. Dubna 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0774N 14.4085E

Případné změny si prověřte na webu akce Koncert Pandeiro Repique Duo (BR), Jazz Dock & workshop

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce