Shai Maestro Trio

Akce Praha

Shai Maestro Trio
Koncerty, Zábava, párty
Novoměstská radnice Praha, Praha
Další akce ve městě Praha

Shai Maestro Trio

S novinkou The Stone Skipper se vrací do Prahy izraelský pianista Shai Maestro se svým triem.

Ve svých třiceti letech spolupracoval s mnohými významnými jmény jazzové scény, se samotným Cohenem natočili čtyři alba - Gently Disturbed (2008), Sensitive Hours (2008), Aurora (2009) a Seven Seas (2011). Rozhodl se však vydat na sólovou dráhu a spolu s bubeníkem Zivem Ravitzem a peruánským basistou Jorgem Roederem založil vlastní trio. *„Moje jméno je na obalu, ale kluci nejsou moje kapela. Je to kolektivní dílo. Při hledání jména jsme vzali v úvahu fakt, že v dnešní době musíte lidi nějakým způsobem chytit na jméno. Tak jsem to vzal na sebe,*“ vzpomíná Maestro v rozhovoru pro Magazín Uni.

Maestro se narodil roku 1987, o pět let později už seděl na židličce před klavírem. Když v osmi slyšel Oscara Petersona hrát Gershwinovy skladby, zamiloval se do jazzu a rychle začal balit kufry. Získal letní stipendium Berklee College of Music, později odjel i na zkušenou do Indie, aby studoval indickou hudbu a hru na tabla.

Roeder pochází z Limy. Už v šestnácti letech začal studovat cello na konzervatoři Rimského Korsakova v Petrohradě, později si přibral také kontrabas. Je členem mnoha projektů od The Julian Lage Group, Avantrio, Victor Prieto Trio, sám založil Sofia Rei Koutsovitis Group, skupinu, která zpracovává tradiční jihoamerickou hudbu, stejně jako jazzové kompozice. Roeder v rámci projektu Emilio Solla y La Inestable de Brooklyn nominovaný na Grammy 2014 v kategorii nejlepší latin album.

Ravitz vyrůstal v izraelské hudební rodině, od útlého věku hraje na kytaru, piano a bicí. Profesionální kariéru zahájil ve třinácti letech, kdy začal vystupovat v klubech v rodné Beerh-Shevě i Tel Avivu, stejně jako jeho spoluhráči však dnes sídlí v New Yorku. Absolvent Berklee College of Music byl dlouhá léta členem tria pianisty Omera Kleina, spolupracuje s hudebníky jako Tomasz Stanko či Esperanza Spalding, v současnosti působí v kvartetu Lee Konitze a projektu s Yaronem Hermanem.

Debutové album trojice s jednoduchým názvem Shai Maestro Trio bylo vydáno ve Francii a okamžitě se dostalo na přední příčky prodejů. „*Je to pouhý začátek naší kapely... je toho tolik, co lze udělat, a možnosti jsou nekonečné. Jsem velmi zvědav, v co se to rozvine,“* říkával tehdy Maestro a měl pravdu. Trio vydalo před nedávnem čtvrtou desku The Stone Skipper.

Omen nomen jednoznačně platí, stejně jako to, že nejlepším izraelským exportním zbožím jsou v současnosti mladí talentovaní muzikanti. *„Je to ten samý důvod, proč je Izrael skvělý v technologiích. Lidé v Izraeli se zkrátka snaží dělat věci jak nejlépe umí. Protože byli pronásledováni, zabíjeni, nenáviděni, obklopeni zeměmi, které je chtěli vystrnadit, museli bojovat. Navíc posloucháte celý svůj život, že jste vyvolený národ-což je totální hovadina. Každý národ je vyvolený. Je to sice šílené, ale je to v naší krvi, ať se nám to spojení líbí nebo ne. A když tohle celý život slyšíte, opravdu se snažíte být výborní. Společnost v Izraeli na slovech o vyvolenosti stojí. Nastavení společnosti je náročné. Může to být i pozitivní, protože vidíte své krajany, úspěšné v mnoha odvětvích. V New Yorku se prosadilo tak neuvěřitelné mnoho izraelských hudebníků, až je to absurdní. Ale možná je to jen pojídáním hummusu,“* spekuluje o kořenech muzikantské brilantnosti Izraelců, Ravitz.

Přesvědčit se o pozitvních dopadech stravy na hráčskou brilanci se můžete sami již 27. března v pražské Novoměstské radnici.

Místo konání akce: Novoměstská radnice Praha, Karlovo náměstí 23, Praha
Vstupenky: http://www.jmw.cz/
Datum začátku akce: 27. Března 2017 19:30
Datum ukončení akce: 27. Března 2017 22:03
Pravděpodobné souřadnice: 50.0781N 14.4213E

Případné změny si prověřte na webu akce Shai Maestro Trio

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
CAVEMAN
Divadlo U Hasičů, Praha
Poletíme? (album release)
Lucerna - Velký sál, Praha
FREDDIE - CONCERT SHOW 22.06.2024
Divadlo Radka Brzobohatého, Praha
Thirty Seconds to Mars – Seasons
Sportovní hala FORTUNA, Praha