VLADIMÍR MERTA + JAN HRUBÝ + ONDŘEJ FENCL A HROMOSVOD

Akce Hradec Králové

Koncerty
Další akce ve městě Hradec Králové

VLADIMÍR MERTA + JAN HRUBÝ + ONDŘEJ FENCL A HROMOSVOD

Veterán, základní kámen českého písničkářství, čerstvý člen Síně slávy Vladimír Merta a dvakrát mladší muzikanti z folk-rockového Hromosvodu pokračují ve společném koncertování, které započalo v únoru 2012. O dva roky později se do soukolí přidal i fenomenální houslista Jan Hrubý. Letošní specialitou je okénko věnované Hrubého sedmdesátinám.

VLADIMÍR MERTA + JAN HRUBÝ + ONDŘEJ FENCL A HROMOSVOD
čt 19:00 Divadlo DRAK DIVADLO DRAK a MIFD o.p.s. Veterán, základní kámen českého písničkářství, čerstvý člen Síně slávy Vladimír Merta a dvakrát mladší muzikanti z folk-rockového Hromosvodu pokračují ve společném koncertování, které započalo v únoru 2012. O dva roky později se do soukolí přidal i fenomenální houslista Jan Hrubý. Letošní specialitou je okénko věnované Hrubého sedmdesátinám. V úvodu se publikum může těšit na skupinou Hromosvod spolu s Ondřejem Fenclem a její chytlavým folk-rockem místy podbarvený saxofonem všetečného Vladimíra Merty. Střední část koncertu je pak věnována stěžejním Mertovým písním ze 70. a 80. let (Kocovina, Astrolog, Chtít chytit vítr, Harmonie, Vzdálené výstřely, Začouzené sklíčko, Kecy…). Mertovu virtuózní kytaru a jeho charakteristický zpěv na klavír doprovází třicátník Fencl (též 5P Luboše Pospíšila nebo Schodiště) a na housle jeden z nejosobitějších českých smyčcových mágů Jan Hrubý někdy spolu s houslistkou Hromosvodu Hanou K. Vyšínskou (m.j. Inflagranti). Na závěr vystoupení pak spojí své síly celé trio i kapela, tedy sedm muzikantů dohromady. Dojde jak na kapelní úpravy Mertových klasik (Madonna Decibela, K pětadvaceti, Sjezd upírů…), tak na stěžejní songy, které proslavily Hrubého (Funebráci, Večernice…).

HROMOSVOD
Česká kapela hrající folk-rock, který se díky nástrojovému obsazení a aranžérské pestrosti mírně vymyká tradičním proudům. Oficiální webové stránky: Web: www.hromosvod.cz; www.hromočsvod.com Album Divoký ticho Žižkova (2015) k poslechu zde: http://www.hromosvod.cz/multimedia/ Nejnovější klip Záhada hlavolamu: https://www.youtube.com/watch?v=pJ0wW_w0Dew Letní klip k singlu Tanečnice k vidění zde: http://www.youtube.com/watch?v=1qWYPn7dydY Video-ztvárnění písně Pochyby (2012) zde: http://www.youtube.com/watch?v=jMCGK8axsYQ

19:00


Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
THE BACKBEAT BEATLES (UK)
Petrof Gallery, Hradec Králové
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Kongresové centrum ALDIS , Hradec Králové
ROCK FOR PEOPLE 2024
Park 360, Hradec Králové
Mňága a Žďorp
UFFO - Společenské centrum, Trutnov
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Hankův dům, Dvůr Králové nad Labem