Žižkovská Noc 2017 - multižánrový festival

Akce Praha

Žižkovská Noc 2017 - multižánrový festival
Festivaly, Koncerty
Žižkov, Praha, Praha
Další akce ve městě Praha

Žižkovská Noc 2017 - multižánrový festival

Poslední březnové dny budou opět patřit Žižkovské Noci

Od čtvrtka 23. 3. do soboty 25. 3. 2017 ovládne celou čtvrť a okolí unikátní spojení nejzajímavějších klubů, kaváren a hospůdek. Na sedmém ročníku Žižkovské Noci zažijete desítky multižánrových scén, stovky interpretů z celého světa a tisíce lidí v ulicích. Za tradičně minimální vstupné se ti otevře kouzelný svět plný kapel, básní, divadel, DJs a hlavně - jedinečné zábavy pro každého. Ať jsi starej nebo mladej, černej nebo bílej - Žižkovská Noc je i pro tebe! ►►► Scroll down for English.

Co tě čeká?
► Čtvrteční večer bude věnován tomu nejlepšímu, co Žižkov může nabídnout. Magická zákoutí, malebné hospůdky, kavárny a galerie. Přesně tohle utváří specifický žižkovský "genius loci". Vstupné bude dobrovolné.

► Pátek a sobota budou patřit hudbě, literatuře a divadlu. Oba dny budou nabité kulturou, abys mohl stihnout svou oblíbenou kapelu i zajímavé představení. Žižkovská Noc není už dávno jen o moři kapel, ale také o dalších uměleckých formách. Máš se na co těšit.

Během celého festivalu si budeš moct užívat i bohatý "doprovodný program" na těch nejzajímavějších místech - na Žižkovské Věži, v žižkovském tunelu, na Památníku Vítkov či v krásném rondokubistickém sále Venuše ve Švehlovce.

POTVRZENÍ VYSTUPUJÍCÍ:

Midi Lidi
Přední české elektronické uskupení Midi Lidi představí svou novinku Give masterpiece a chance, která se stala kritikou i fanoušky jednou z nejlépe hodnocených desek loňského roku.

Sto zvířat
Už dvacet sedm let fungující stálice české scény Sto zvířat je již synonymem pro své proslavené energické koncerty a hity, které zná opravdu každý.

Mucha
Známá punková písničkářka Mucha vydala v listopadu novou desku Nána a na Žižkovské Noci vystoupí v pátek sólově a v sobotu s celou kapelou. Čekejte brněnskou invazi nekonvenčních textů i hudby!

Plexis P.M.
Když v roce 1984 založil Petr Hošek kapelu Plexis, zcela jistě netušil, že se stane jednou z nejdéle hrajících kapel na české punkové scéně, která i po třiceti letech vyprodává kluby.

Totální nasazení
Československé punk-rockové sebrance není ani po takřka třiceti letech hraní nic svaté a místo nostalgie neustále vydávají novou hudbu. A hlavně - mají jasný názor proti všem formám totality.

Poletíme?
Jediný pražský koncert za třináct měsíců plánuje pro Žižkovskou Noc parta kolem malíře Rudolfa Brančovského, která má dostatek hitů, aby vám zněly hlavou ještě týden po koncertě.

The Plastic People of the Universe
Legendární kapela české hudební historie, o které se učí na školách, se v obnovené sestavě navrací k rockovým a bigbítovým kořenům.

MC Gey
To nejlepší z nové vlny českého hip hopu na labelu Ty Nikdy se slovními hříčkami sázenými kadencí kulometu.

Houpací koně
Kde jste mý přátelé dneska v noci je název již sedmého řadového alba Houpacích koní, jedné z nejpoetičtějších kapel v Čechách vedené frontmanem Jiřím Imlaufem.

Mr. Cocoman and Solid Vibes
Ať už jsou to skladby s jeho kapelou Solid Vibez, kolaborace s Dr. Karym nebo taneční superkapela Nevereš, Mr. Cocoman je umělec, který ovlivnil celou jednu generaci reggae scény.

KVĚTY
Jemné melodie a křehké texty nejenom na novém albu Miláček slunce – brněnské Květy jsou zářící kometa na poli české indie a alternativní hudby.

Hypnos
Legenda, která si zahrála s téměř každou významnou kapelou světové death metalové scény uspořádá na Žižkovské Noci release party pro svou novinku The Whitecrow.

GUTALAX ( cz gore grind )
Pravidelné tours po celém světě, desetitisíce věrných fanoušků a nejenergičtější koncerty, co můžete v daném žánru zažít, to jihočeská gore-grindová legenda Gutalax!

Please The Trees
Reputace Please the Trees jakožto jedné z nejlepších živých kapel z Čech, je předchází nejen v Evropě - psychedelická jízda vedená frontmanem Václavem Havelkou není něco, co by nezůstalo v paměti.

Skywalker
Mezinárodně nejznámější česká hardcorová kapela Skywalker se vrací na žižkovská prkna, aby zahrála další ze svých devastujících, energií tryskajících setů.

Pub Animals
Reggae kapela z Českých Budějovic a držitelé ceny Anděl se na svém novém albu Fatherland navrátili k dubovým začátkům.

ESAZLESA
Melancholický mix post-rocku, post-metalu a existencionálně laděného screama je přesně to, proč vám po dvou letech se navracející kultovní plzeňská kapela tolik chyběla.

I Love You Honey Bunny
Pokud lze u nějaké kapely u nás slyšet ozvěny toho nejlepšího z britské indie scény, jsou to zcela určitě I Love You Honey Bunny!

Jáchym Topol
Jeden z nejosobitějších autorů současnosti, jehož poetika se ti zakousne do kůže a nepustí.

Jiří Maryško
Politicky nekorektní, neohrožený, vždy připraven s notnou dávkou nadsázky a humoru. Jiří Maryško ve své nejlepší formě satirického stand-upu.

J. H. Krchovský
Žijící legenda a jedna z nejikoničtejších tváří současné poesie. J. H. Krchovský opět mezi svými v žižkovských zákoutích. Přijď si nechat přečíst o zákoutích lidských duší, o kterých si neměl ani ponětí a nebo ses jen bál do nich pohlédnout.

Depresivní Děti
Umělecký gang Depresivních dětí promění svou sluj ve švehlovské Venuši v postapokalyptický trenažer, kde si budete moci vyzkoušet svoje schopnosti přežití. Vhodné pro fanoušky: Šílený Max, Mars útočí, Sedmá pečeť, Walking dead, Konec srpna v hotelu Ozón, Stalker, Zjevení Janovo a Pevnost Boyard.

Teatr A Part
Teatr A Part je excelentním souborem, který sbírá úspěchy všude po světě. Představení Klepsydra se hraje po celé Evropě a zavítalo i do USA a Asie. A Part se vrací po sedmi letech znovu do Prahy!

Jaroslav Hutka
Jaroslav Hutka je český folkový písničkář, hudebník a signatář Charty 77. Hraje písně své, ale také moravské lidové balady. Svůj život však především zasvětil poezii a písňovým textům:


Event divadelní a literární části: https://www.facebook.com/events/1722025528115681/

Event žižkovského marketu: https://www.facebook.com/events/356848741342350/

Děkujeme za podporu a sdílení.

Festival Zizkovska Noc strikes back during March

From Thursday 23rd to Saturday 25th of March you can enjoy really special connection between the most interesting clubs, coffee places and pubs all around Zizkov district. 7th year of Zizkovska Noc festival brings you dozens of multi-genre stages, hundreds of artists from all around the world and thousands of people in the streets.

For a small amount of money you can join magical world of awesome bands, poets, theaters, Djs and mainly lots of fun and great moments. Stay tuned for more details.

Místo konání akce: Žižkov, Praha, Praha
Datum začátku akce: 23. Března 2017 15:00
Datum ukončení akce: 25. Března 2017 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 50.0833N 14.45E

Případné změny si prověřte na webu akce Žižkovská Noc 2017 - multižánrový festival

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce