135 / Marta Kloučková Jazz Project

Akce Pardubice

135 / Marta Kloučková Jazz Project
Koncerty
Další akce ve městě Pardubice

135 / Marta Kloučková Jazz Project

„ Zpěvačka se sametovým vokálem a zajímavým soul-jazzovým feelingem “
MARTA KLOUČKOVÁ – ZPĚV TOMÁŠ JOCHMANN – PIANO MILOŠ KLÁPŠTĚ – KONTRABAS MAREK ANTOŇŮ – BICÍ Ač je zpěvačka Marta Kloučková vcelku novou tváří na tuzemské jazzové scéně, na jejím projevu to není znát (věnuje se jazzu od 16ti let). Frázuje s lehkostí, zaujme energií, osobitostí a sametovým, temně zabarveným vokálem. Její projev přináší radost i melancholii, burcuje a zase konejší. V repertoáru této talentované zpěvačky najdete méně známé jazzové standardy, soul-jazzové písně i vlastní tvorbu. Inspirací jí jsou zpěvačky jako Ella Fitzgerald, Patricia Barber či Erykah Badu.
Marta Kloučková je multižánrová zpěvačka, která písně nejen interpretuje, ale i aranžuje a skládá. Těžištěm její autorské tvorby je v současné době kvartet jednoduše nazvaný Marta Kloučková Kvartet, kde jí jsou doprovodem hráči patřící k výrazným talentům nastupující jazzové generace (Tomáš Jochmann – p, Jan Fečo – bs, Marek Urbánek – ds). Do repertoáru tělesa patří kromě vlastní tvorby i aranže jazzových standardů a písně Martinému srdci blízké.
Kromě toho je Marta je členkou vokálního a cappella sextetu Skety (spolu s Veronikou Vítovou, Alicí Bauer, Michalem Strnadem, Štěpánem Janouškem a Petrem Wajsarem). Skety jsou vítězové věhlasné mezinárodní a capella soutěže Vokal.total 2014, jejich debutové album získalo 4 nominace na prestižní cenu CARA 2015. V současné době Skety chystají další album s hvězdnými hosty, které vyjde 31. 3. 2017 u vydavatelství Warner Music, v červnu se chystají na a cappella klání do Aarhusu (DK) a Tampere (FIN).
Zásadní vliv na Martin hudební vývoj měla autorská cross-genre kapela Nano Illusions, kterou (spolu s Janem Alešem, Antonínem Dlapou, Ondřejem Hauserem a Markem Antoňů) založila v roce 2010, a v níž se podílela jako spoluautorka hudby a autorka textů. Nano Illusions za dobu své existence odehráli mnoho koncertů, vydali jedno eponymní EP (2011) a album s názvem Krajiny stíny (2014).
Marta Kloučková vystupuje na české klubové scéně a na tuzemských i zahraničních festivalech (na Slovensku, v Turecku, Německu, Velké Británii, Maďarsku, Bulharsku, na Taiwanu…). Také hostuje v progresivních tuzemských hudebních projektech (Concept Art Orchestra) či site-specific projektech (Netykavka) a je vyhledávanou studiovou zpěvačkou. Poslední dobou vystupuje i sólově s loopstationem.

Více: www.martaklouckova.cz
Ukázka: www.youtube.com/watch?v=k4KwpvASBMs, www.youtube.com/watch?v=d3AJ_BOJQeA, www.youtube.com/watch?v=ms3mAdzuPkQ další ukázky na: https://soundcloud.com/marta_klouckova + www.reverbnation.com/martaklouckovajazzproject

Místo konání akce: Jazz Tangens Club, Jindřišská 698, Pardubice
Datum začátku akce: 10. Listopadu 2017 20:20
Datum ukončení akce: 11. Listopadu 2017 00:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0363N 15.7766E

Případné změny si prověřte na webu akce 135 / Marta Kloučková Jazz Project

Jméno organizátora: Jazz Tangens Club
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HABERA&TEAM – TOUR 100
Enteria Aréna, Pardubice
Alice Cooper 2024
Enteria Aréna, Pardubice
JELEN- KONCERT SVITAVY
areál před KC Fabrika, Svitavy
Alice Cooper 2024
Enteria Aréna, Pardubice