Acustrio Václava Fajfra / RETRO BLUES

Akce Ostrava

Acustrio Václava Fajfra / RETRO BLUES
Koncerty
Chacharkovo DOUPĚ, Ostrava
Další akce ve městě Ostrava

Acustrio Václava Fajfra // RETRO BLUES

ACUSTRIO Václava Fajfra

Kapela Acustrio je „občasné“ akustické hudební těleso. Václav Fajfr, ostravský písničkář, k sobě přizval tři skvělé muzikanty, absolventy konzervatoře a zároveň i hudební pedagogy a od června roku 2014 začali oficiálně veřejně vystupovat a to ve složení Václav Fajfr – kytara, heligonka, zpěv, Kateřina Žochová – violoncello, Kateřina Bílá – kontrabas, zpěv, Petr Žoch – perkuse, klarinet, saxofon, flétny, zpěv.

Acustrio hraje vlastní, autorský repertoár, v úpravě pro kontrabas, flétny a violoncello, převážně ve stylu acustic-folk a přibližný žánr.

V prosinci 2015 natočili debutové, autorské CD „Hlavně nemlčet“ ve spolupráci s hudebním nahrávacím studiem soundpoint. v Ostravě. Aranže písní si vzal na starost Adam Farana, který na Cd zahrál na klavír a „klavírový cimbál“

Každoročně pořádají se svými hosty benefiční koncerty pro postižené děti a pro Mobilní hospic Ondrášek. Spolupracují také s tanečním sdružením Bílá holubice.

V současné době vystupuje Václav většinou buď sólo, nebo s různými muzikanty, např. s Džetrem Ritzkou z Retro Blues, nebo s Mikem Fojtíkem, anebo si zve na své koncerty různé hudební hosty. Kapela Acustrio samozřejmě také vystupuje, ale pouze na větších akcích, proto nese označení „občasné akustické hudební těleso“.


RETRO BLUES

Retro Blues, původně bluesové duo se po téměř 10. letech vrací do podoby „one man band“, který tvoří Petr „Džetro“ Ritzka.

Od svého založení v roce 2005 má Retro Blues za sebou stovky vystoupení v klubech a na festivalech po celé České republice a Polsku a na kontě 5 CD, vystupování v TV a rádiích. Také rok a půl společného koncertování s Pepou Streichlem.

Repertoár tvoří akustické blues s vlastními texty, z nichž některé jsou ve slezském nářečí a nebo se vztahují k místopisu Slezska.

Hudební projev, pódiová prezentace a hra na několik nástrojů zároveň navozuje atmosféru 20. – 30. let dvacátého století.

Retro Blues přes jednočlenné obsazení zní jako trio.

www.acustrio.cz

Místo konání akce: Chacharkovo DOUPĚ, 28 října 258\296, Ostrava
Datum začátku akce: 4. Února 2017 19:00
Datum ukončení akce: 5. Února 2017 00:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.826N 18.2434E

Případné změny si prověřte na webu akce Acustrio Václava Fajfra // RETRO BLUES

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Mirai Summer Fest
Slezskoostravský hrad, Ostrava
Laco DECZI a CELULA NEW YORK
RnR GARAGE Martinov, Ostrava
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Dům kultury Akord, Ostrava
LORD OF THE DANCE 2024
Ostravar Aréna, Ostrava
SORFEST 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava