Akropolis Multimediale

Akce Praha

Akropolis Multimediale
Kultura
Palác Akropolis, Praha
Další akce ve městě Praha

Akropolis Multimediale - Never Sol a hosté + Coals

For English scroll down.

První multimediální vystoupení Never Sol se neobejde bez zajímavých hostů. Těšit se můžete například na sbor Elpida nebo elektronické duo z Polska - Coals.

Silný vztah k písničkářství, spletité akordické postupy, syntetizéry a hlas jsou základními kameny hudby Never Sol. Někdy se skladby stočí do Lynchovských teritorií: plné, silné a tajemné, jindy otevřené a rezervované - jen hlas a pár pečlivě umístěných instrumentálních barev. Kontrasty, které jsou položeny vedle sebe na stejnou úrovreň, epický základ, který jde ruku v ruce s jemností a něžností.

Sára je absolventkou Jazzové VOŠ Jaroslava Ježka v Praze. Debutové album Under Quit (2013) je výsledkem její dvouleté spolupráce s Janem P. Muchowem (EOST). Album bylo vřele přijato a následně nominováno na několik hudebních cen. V roce 2014 bylo Under Quiet vydáno v reedici celosvětově německým labelem Denovali Records. Never Sol se v zúčastnila prestižní Red Bull Music Academy v Tokyu a mimo jiné vystupuje s elektroakustickým projetkem Tomáše Dvořáka Floex. Never Sol se věnuje i skládání hudby k divadelním představením, minulý rok vytvořila hudbu pro taneční představení Divočina režisérky Jany Burkiewiczové.


NEVER SOL
www.neversol.cz
www.soundcloud.com/neversol
www.twitter.com/never_sol
www.facebook.com/NeverSol
www.denovali.com/neversol/


Chiaroscuro-like, Never Sol lets you peek into the blackness that contains a clearly defined image but she doesn't let you fall into it. Strong connection to songwriting, intricate chord progressions, synths and voice are the cornerstones. At times, her songs veer into David Lynch territory: full-bodied, thick and eerie. Other times, spare and open – just her voice, and a few carefully placed instrumental flourishes. It sounds like you’re locked in a room with just her. When she’s not probing emotional wounds with her music you can hear a philosophical bent in her songs, which manage to be down-to-earth while simultaneously tackling big ideas. Putting contrasts to an equal level, epic basis that is expressed hand in hand with delicateness and tenderness.


Sára is an alumna of Jazz Academy of music in Prague, a place of her birth and current residence, and this clearly shows in her impeccable technique that complements her devotion to express fragile emotions. The debut album Under Quiet (2013) resulted from her two-year collaboration with Jan P. Muchow (otherwise known from his electronic and shoegaze band Ecstasy of Saint Theresa). The album was well received in Czech Republic and was nominated for several czech awards. In 2014 Under Quiet was re-released by Denovali Records. Never Sol participated at the Tokyo 2014 edition of Red Bull Music Academy and she also performs with Tomáš Dvořák's electro-acoustic project Floex.

Místo konání akce: Palác Akropolis, Kubelíkova 27, Praha
Vstupenky: http://www.palacakropolis.cz/work/33298?event_id=23668&page_id=42027
Datum začátku akce: 15. Listopadu 2016 19:30
Datum ukončení akce: 15. Listopadu 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0823N 14.4489E

Případné změny si prověřte na webu akce Akropolis Multimediale - Never Sol a hosté + Coals
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
G4 Jelen & JFO
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
CÍSAŘSKÝ DEN
Mírové Náměstí, Kadaň
BULAT OKUDŽAVA
Městská knihovna Frýdek-Místek, Frýdek-Místek