Amie Siegel: Empathy (2003) – Projekce / Screening

Akce Praha

Amie Siegel: Empathy (2003) – Projekce / Screening
Divadlo, kino
Další akce ve městě Praha

Amie Siegel: Empathy (2003) – Projekce / Screening

-Please scroll down for English-

Asociativní vizuální esej Empathy obrací psychoanalytický pohled zpět k psychoanalytikovi. Tři postupy: fikce, kamerové zkoušky a dokumentární rozhovor vyvolávají otázky o moci, manipulaci a porozumění. Fiktivní příběh o herečce při psychoanalýze se prolíná s obrazovými zkouškami herečky při konkurzu na její roli ve filmu Empatie a s rozhovory se skutečnými psychoanalytiky. Empatie odhaluje problematiku identity a voyeuristického přechodu ze soukromého do veřejného prostoru. V jedné z hlavních rolí architektonický modernismus a křeslo Lounge chair od Charlese a Ray Eamesových a jejich vztah k psychonalýze.

Tato projekce díla ze série tzv. ciné-konstelací je součástí výstavy Amie Siegel v Galerii VI PER.
------------------------------------------------------------------------------------------
Empathy reverses the psychoanalytic gaze back onto the psychoanalyst. Three genres—fiction, screen test & documentary interview—provoke questions about power, manipulation and understanding. A fictional narrative about a voice-over actress in psychoanalysis interweaves with “screen tests” of actresses auditioning for her role in Empathy, as well as interviews with actual psychoanalysts.

As the film unfolds, the genres collide and break apart: individuals from interviews begin to appear in the fictional space of the narrative, television documentary is parodied in a film-within-a-film essay on modernism & psychoanalysis, the actor playing the fictional analyst reveals himself to be one in real life... Empathy enacts issues of disclosure, identity, sexual exploitation, and voyeuristic transgression of private space turned public.

One in a series “ciné-constellations,” feature-length associative visual essays (together with The Sleepers, 1999, and DDR/DDR, 2008). Part of Amie Siegel's exhibition at VI PER Gallery.

Místo konání akce: Ponrepo, Bartolomějská 11, Praha
Vstupenky: http://nfa.cz/cz/kino-ponrepo/vstupenky-a-clenstvi/
Datum začátku akce: 6. Listopadu 2016 17:30
Datum ukončení akce: 6. Listopadu 2016 19:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0831N 14.4176E

Případné změny si prověřte na webu akce Amie Siegel: Empathy (2003) – Projekce / Screening
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.