ANDREA BOCELLI

Akce Praha

ANDREA BOCELLI
Koncerty
Další akce ve městě Praha

ANDREA BOCELLI

Italský tenorista Andrea Bocelli se po řadě vyprodaných koncertů vrací do pražské O2 areny, kde vystoupí spolu s Českým národním symfonickým orchestrem a vzácnými hosty.
Andrea Bocelli vystupoval za svoji kariéru nejen pro miliony nadšených posluchačů v největších koncertních sálech a operních domech světa, ale také pro papeže, prezidenty i královskou rodinu, a prodal téměř 100 milionů hudebních nosičů. Bocelli je držitelem mnoha ocenění, mj. Zlatého Globu, sedmi Classic Brit Awards a sedmi World Music Awards, šestkrát byl nominován na cenu Grammy a šestkrát na cenu Latin Grammy. Od roku 2010 září jeho hvězda na Hollywoodském chodníku slávy. Přesto zůstává skromným a milým člověkem, který se mimo svoji oslnivou pěveckou kariéru věnuje také nadaci Andrea Bocelli Foundation, jež má za cíl pomáhat sociálně i zdravotně hendikepovaným lidem po celém světě. Na podzim 2020 Bocellimu vyšlo u značky Sugar/Decca Records nové, dechberoucí album Believe, oslavující sílu hudby a její konejšivý, uklidňující vliv na lidskou duši.

V nejtemnějších časech roku 2020, kdy vrcholila celosvětová pandemie covidu, přinesl tento srdečný, empatický umělec svým posluchačům naději a sílu těžké období překonat symbolickým online přenosem z liduprázdného Milánského dómu. Koncert sledovalo neuvěřitelných 28 milionů lidí po celém světě a Maestro na něj o půl roku později navázal neméně skvostným a divácky úspěšným online vystoupením Believe in Christmas v Teatro Regio di Parma, kde spolu s ním debutovala Bocelliho tehdy osmiletá dcera Virginia písní Hallelujah od Leonarda Cohena.

20:00

Začátek akce: 13.01.2024
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce