Andrea Tögel Kalivodová

Akce Litvínov

Andrea Tögel Kalivodová
Koncerty
Další akce ve městě Litvínov

Andrea Tögel Kalivodová

Andrea Tögel Kalivodová & Marian Vojtko a Moravské klavírní trio

Buďte mezi prvními a nenechte si ujít novinku v podobě společného koncertu dvou známých českých pěveckých hvězd za doprovodu renomovaného Moravského klavírního tria.Koncert nabídne posluchačům exkluzivní spojení opery a muzikálu v provedení jednoho z nejobsazovanějších muzikálových zpěváků Mariana Vojtka s operní divou a nejznámější českou Carmen Andreou Tögel Kalivodovou. Zazní melodie z muzikálů West Side Story, Cats, Dracula, árie z opery Carmen či nesmrtelný hit Con te partiro Andrey Bocelliho.

Marian Vojtko již během studií účinkoval v muzikálu Dracula, kde zpíval role Kněze a Stevena. V Landově Krysaři ztvárnil titulní roli Krysaře a v Pomádě roli Anděla. Úspěch na pražské muzikálové scéně mu vynesla role hraběte Monte Crista. Marian Vojtko je ovšem dlouhodobě aktivní také na operní scéně. V pražské Státní opeře ztvárnil roli Víta v opeře La Roulette, působil jako host v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě, a to v Mozartových operách Cosi fan Tutte (Ondra), Potrestaný prostopášník aneb Don Giovanni (Don Ottavio) a Kouzelná flétna (Tamino). V listopadu 2010 vyšlo Marianovo první sólové CD, na kterém spojuje populární písně, operní i muzikálové hity.

Mezzosopranistka Andrea Tögel Kalivodová patří k nejžádanějším pěvkyním současnosti. Je absolventkou konzervatoře v Brně, pražské Akademie múzických umění a roční stáže ve Vídni na Universität für Musik und Darstellende Kunst. Od roku 2012 je sólistkou Opery Národního divadla, kde v současnosti vystupuje jako Fenena (Nabucco), Maddalena (Rigoletto), Ježibaba (Rusalka) a zejména jako Carmen ve stejnojmenné opeře. Nyní se připravuje na milou roli Venuše v Offenbachově operetě „Orfeus v podsvětí“, kterou pod hlavičkou ND uvede Hudební divadlo Karlín. V tomto divadle také ztvárňuje roli Wandy v operetě Polská krev od Oskara Nedbala. Je častým hostem médií, vystupuje v televizi, v rozhlase a uměleckých projektech, jako například v pořadu Božská Ema, věnovaném slavné české operní divě, kde vystupuje společně s herečkou Bárou Kodetovou.

Vstupné: 350 Kč v předprodeji / 400 Kč v den konání

od 19:00 hodin

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Hudební festival Labefest 2024
Smetanovo nábřeží, Děčín
TOP VOICE 2024
Krušnohorské divadlo, Teplice
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
DŮM KULTURY, Ústí nad Labem