Anna Kolchina Quartet (USA/D/CZ)

Akce Valašské Meziříčí

Anna Kolchina Quartet (USA/D/CZ)

Anna Kolchina (USA) – zpěv, Walter Phishbacher (USA) – piano, Petr Dvorský (CZ) – kontrabas, Ulf Stricker (D) – bicí

Hlas Anny Kolchiny, svůdné i zranitelné Američanky narozené v Rusku, je sametově hladký a projev elegantně jazzový. Absolventka Státní univerzity kultury v Saint Petěrburku, účinkovala a nahrávala s hudebníky evropské extra třídy, ale pak se přestěhovala do USA, kde nyní již léta žije. V roce 2015 vydala debutové album s názvem Street of Dreams, natočené s triem proslulého jazzového klavíristy Massima Faraa v italském Turíně a vydané v Japonsku na etiketě legendárního jazzového labelu Venus Records. který patří k největším a nejrespektovanějším vydavatelům, jehož nahrávky vyhledávají milovníci žánru doslova po celém světě.

Téhož roku Anna vystoupila na jazzovém festivalu v Isola del Cantone v Itálii, představila se v programu, jehož ozdobami byly významné osobnosti hudebního světa Kevin Mahogany, Steve Nelson, Sheila Jordan a Mike Baker.

V roce 2016 Anna vydala u Venus Records druhé album Dark Eyes. Na tomto albu se výrazněji prosadila také v roli autorky, napsala pro něj a zaranžovala šest písní. Obě alba pak vyšla též na vinylu a ve formátu Super Audio CD.
Třetí album s názvem Wild is the Wind, obsahující 14 milostných balad a lyrických písní, bylo už natočeno v New Yorku a vyšlo v prosinci 2017 opět na etiketě Venus Records. All-Stars kapelu na nahrávce představuje John Di Martino na klavír, Peter Washington na basu a Willie Jones na bicí. V souvislosti s vydáním tohoto titulu se Anna objevila na obálce prestižního jazzového časopisu Jazz Perspective.

19:30

na místě 190 Kč, v předprodeji 170 Kč

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Protheus & Komunál
KD Klobučan, Valašské Klobouky
LOLLIPOPZ VE VSETÍNĚ
Dům kultury, Vsetín
ANETA LANGEROVÁ – ZÁZRAČNÁ PÍSNĚ KRAJINA 20 LET
Hrad Brumov – hradní amfiteátr, Brumov-Bylnice