Architektura a víno ve střední Evropě

Akce Opava

Architektura a víno ve střední Evropě
Víno Pivo, Výstavy
Galerie Obecního domu, Opava
Další akce ve městě Opava

Architektura a víno ve střední Evropě

ARCHITEKTURA A VÍNO VE STŘEDNÍ EVROPĚ
Vernisáž výstavy s ochutnávkou vína z Vinařství Krásná Hora a koncertem Cimbálové muziky Kubalovci - ve spolupráci s Galerií Jaroslava Fragnera

Svět se zamiloval do vína. Postavit atraktivní vinařství dnes patří k prestižním zakázkám světových architektů a studií.

Výstava představuje čtyři desítky zajímavých současných vinařství, které vznikly v posledních letech ve střední Evropě a propojují současnou architekturu s novými technologiemi výroby vína.

Architektura vinařství je zde prezentována jako kulturní i společenský fenomén, jako spojnice tradičního řemesla a současných technologií i progresivního designu. Vybraná vinařství jsou jedinečná jak svou vinařskou produkcí, tak architektonickým ztvárněním výrobních provozoven. Výstavní projekt reaguje na nové trendy v tomto odvětví, díky nimž se vinařství stávají atraktivním zážitkem pro každého návštěvníka a napomáhají rozvoji daných regionů.

Těžištěm konceptu je představit spojení nových (i tradičních) výrobních postupů s moderní architekturou a designem, což se projevuje nejen na interiérech, ale třeba i na grafice vinět. V expozici nechybí zástupci z České republiky, Slovenska, Rakouska, Německa (Saska), Maďarska, Slovinska a severu Itálie (Jižních Tyrol). Důraz je rovněž kladen na charakteristiku jednotlivých vinařských regionů, typických odrůd, ale také výsledných produktů včetně popisu výroby a zrání vína.

Tato putovní výstava byla úspěšně prezentována také v dalších zemích Evropy, jako je Slovensko, Maďarsko, Polsko a Itálie. Více informací o projektu: www.wine-architecture.eu, www.gjf.cz

VSTUP: zdarma

Místo konání akce: Galerie Obecního domu, Ostrožná 46, Opava
Datum začátku akce: 6. Září 2016 17:00
Datum ukončení akce: 6. Září 2016 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.9364N 17.9015E

Případné změny si prověřte na webu akce Architektura a víno ve střední Evropě

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MEZINÁRODNÍ VÝSTAVY KOČEK
Výstaviště Černá louka, Ostrava
Zámecké pivní slavnosti
Zámek Kravaře, Kravaře
BS dny ve Velkých Bílovicích
BS vinařské potřeby s.r.o., Velké Bílovice