ATLANTIS & MU / TOKIO & PRAHA, A.D. 2020, Pavel Šporcl, Naoki Sato, Jiří Havlík, Pražský komorní balet

Akce Praha

ATLANTIS & MU / TOKIO & PRAHA, A.D. 2020, Pavel Šporcl, Naoki Sato, Jiří Havlík, Pražský komorní balet
Festivaly, Koncerty, Kultura
Web organizátora:
www.prague-classics.cz
Další akce ve městě Praha
Podrobnější informace: 19:30

ATLANTIS & MU / TOKIO & PRAHA, A.D. 2020

Koncerty se konají pod oficiální akreditací Velvyslanectví Japonska v ČR
v rámci oslav 100 let navázání vztahů mezi oběma zeměmi

Syžet programu:

V prastarých bájích, před mnoha tisíci lety, dávno před biblickou potopou, prý tento svět vypadal dost jinak než dnes: v oblasti současného Atlantského oceánu měla být bájná Atlantida, ve vodách Indického oceánu se údajně nalézala pevnina Lemurie, a v Pacifiku, přibližně od dnešního Japonska po Havaj se měl rozkládat rozsáhlý kontinent zvaný Mu.  Každá z těchto civilizací měla trvat po věky, mnohem déle než současné lidstvo, a každá se svými vzestupy, slavnými rozkvěty a tragickými pády, s historií, z níž dnes pracně objevujeme pouhé střípky.

Zkusme pro tuto chvíli společně pohlédnout na dnes připomínané události a stoleté výročí navázání vztahů mezi našimi dvěma zeměmi prizmatem věků. Kdy, v bezbřehých oceánech času, těch sto let je méně než zrnkem písku… Který však i tak zatím přesahuje osobní životní zkušenost naprosté většiny z nás…

A přece, jedno velmi pravděpodobné pojítko s tou pradávnou minulostí existuje. Neboť, nejspíš – ostatně, jak by to mohlo být jinak? – v sobě všichni nějakým způsobem neseme duchovní a genetickou výbavu, utvářející se a předávanou z tisíců generací na tisíce dalších a propojující na našem světě věky.

Že by kouzlo světa současného spočívalo právě v celoplanetárním propojení těch miliard „nás mravenečků“ v prostoru a čase?

Vítejte, dámy a pánové, na setkání dvou starobylých kultur, – setkání našima dnešníma očima a těly, hudbou našich dnešních skladatelů, tancem našich dnešních tanečnic a tanečníků…
Jméno organizátora: Praha, klasika.. o.p.s.
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce