BABORÁK ENSEMBLE

Akce Vrchlabí

BABORÁK ENSEMBLE
Koncerty
Další akce ve městě Vrchlabí

BABORÁK ENSEMBLE

XXVI. VRCHLABSKÉ HUDEBNÍ LÉTO

BABORAK ENSEMBLE založil hornista a dirigent Radek Baborák. Jeho členy spojuje radost ze vzájemného sdílení hudby mistrů čtyř stylových období, enthusiasmus při objevování neznámých skladeb a hledání osobitého, netradičního vyznění kompozic, které jsou ensemblu dedikovány, nebo autorsky upraveny. Jádrem komorního souboru je lesní roh a smyčcové kvarteto, hrající ve složení Dalibor Karvay, Martina Bačová-housle, Karel Untermüller – viola, Hana Baboráková – violoncello. Již od prvních koncertů a projektů se tato formace rozšiřuje podle repertoárových a stylových potřeb jednotlivých skladeb.

BABORAK ENSEMBLE spolupracuje s řadou výjimečných muzikantských osobností, koncertními mistry a hráči Berlínské, Mnichovské, České Filharmonie jakými jsou Lorenz Nasturica, Wilfried Strehle, Wenzel Fuchs, Benze Boganiy, Jana Boušková. S BABORAK ENSEMBLE rovněž vystupují spřízněné české soubory jako Epoque quartet, Clarinet factory. Nedílnou součástí je spolupráce se skladateli, mezi které patří Miloš Bok, František Šterbák, Tomáš Ille, Ondřej Brousek.

BABORAK ENSEMBLE pravidelně vystupuje na festivalech Pražské jaro, Smetanova Litomyšl, Mitte Europa, Janáčkův festival, Lipa Musica, Grünwalder Musiktage, Concerts in St.Donat Zadar. Na koncertech v Japonsku v prestižních sálech Kitara Saporo, Tokyu, Osace, Mitu. Jako residenční soubor se představil v řadě koncertů v klášteře sv. Anežky v Praze. Svůj poslední projekt ORQUESTRINA pokřtil ve vyprodaném komorním sále Berlínské filharmonie.

BABORAK ENSEMBLE realizoval řadu pozoruhodných nahrávek. Pro japonskou společnost Exton debutové CD s průřezem repertoiru – Mozart, Beethoven, Krol, Turner. Album Quattro Stagionni představilo italskou hudbu Vivaldiho, Coreliho, Donizettiho, Sinigalii, Roty a bylo vyznamenáno cenou japonských kritiků. Pro Suprafon natočil soubor skladby Bohuslava Martinů, Ch.Koechlin, Carl Nielsen. CD Orquestrina vydalo nezávislé nakladatelství Animal music a obsahuje úpravy děl Astora Piazzolly – Historire du Tango, Ravel – Bolero, Fauré – Pavana.

Vstupné: Vstupné: 250,- / studenti a senioři 160,- / děti do 15 let 50,- / do12 let zdarma

19:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Hankův dům, Dvůr Králové nad Labem
Mňága a Žďorp
UFFO - Společenské centrum, Trutnov
Dalibor Janda
Masarykovo divadlo, Jičín