Baletní soubor KYIV GRAND BALLET uvádí baletní představení “Romeo a Julie” ve Zlíně

Akce Zlín

Baletní soubor KYIV GRAND BALLET uvádí baletní představení “Romeo a Julie” ve Zlíně
Divadlo, Kultura
Web organizátora:
www.artpartner.cz
Další akce ve městě Zlín

V hlavních rolích baletu "Romeo a Julie" se představí národní umělec Ukrajiny Alexandr Stojanov a primabalerína Národního divadla opery a baletu Ukrajiny Jekatěrina Kuchar.

Romeo a Julie je jednou z těch her od Shakespeara, které jsou nejbohatší na barvy. Je v ní mnoho různých odstínů – od veselého úsměvu po divoké zoufalství, od něžné lásky po prudkou zlobu. Ale nade vším vítězí láska k životu a víra ve vítězství pravdy a dobra. Tato tragédie je jedním z těch velkých Shakespearových děl, která si vydobyla dlouhou a trvalou přítomnost ve světovém umění.

 

Shakespeare se snažil nejen vést diváka k morálnímu úsudku o svých postavách, ale přiblížit jej také k pochopení lidské přirozenosti. A když je autorův úkol splněn, v díle se objevuje pradávná víra v člověka, která tvoří základ i těch Shakespearových děl, v nichž se lidé neukazují z té nejlepší stránky.

Soubor Kyiv Grand Ballet zahájil v roce 2014 své turné po Francii, které bylo nazváno „Hvězdy světového baletu“. Více než 35 galakoncertů za měsíc a půl. Po úspěšném představení ve Francii pokračovalo turné souboru po celém světě.


Dekorace a kostýmy vytvořili nejlepší mistři Kyjeva z Ukrajinské národní opery. Ředitelem i sólistou Kyjevského velkého baletu je národní umělec Ukrajiny Alexandr Stojanov. Spolu se svou manželkou, primabalerínou Jekatěrinou Kuchar, nepřestávají dobývat světový trh baletního umění.


Jméno organizátora: ART Partner CZ
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Karma
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
G3 Klusymfonie II
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
K4 Smetanovo trio
Kino Vesmír, Ostrava