Benátská 2022

Akce Liberec

Benátská 2022
Festivaly
Další akce ve městě Liberec

Benátská

Po dvouleté pauze se vrací liberecký festival Benátská! s Impulsem, který bude i letos nabitý hvězdami československé hudební scény. Čerstvě potvrzenými kapelami jsou skupiny Chinaski a Mirai, které se připojí v sobotu večer k již potvrzenému Paľovi Haberovi. Návštěvníci Benátské se budou moci těšit i na Divokého Billa, Walda Gang, rappera Lipa, ATMO Music či Petru Janů.

„Čtvrtek, první festivalový den, nabídne společnou festivalovou oslavu šedesátin české rockové legendy skupiny Olympic a čtyřicátin metalové kapely Arakain. Věříme, že příští rok zaznamenáme čtvrteční návštěvnický rekord zvlášť, když Petr Janda bude v roce 2022 slavit své osmdesátiny,“ říká ředitel festivalu Pavel Mikez.

Další oslava jubilea připadne na sobotní festivalový večer. Na Benátské! s Impulsem zahájí celoroční oslavy svých šedesátých narozenin tradiční hvězda festivalu – Paľo Habera se svou skupinou Team, která letos také slaví kulatiny v podobě 40 let od svého založení. Pro samotné fanoušky kapely to bude po několikaletém nuceném půstu skvělá příležitost, protože skupina Team vystoupí v roce 2022 maximálně na třech koncertech.

Pořadatelé festivalu odtajnili další hudební interprety, na které se fanoušci budou moci těšit. Na Benátské! s Impulsem tak vystoupí například kromě kapely Divokej Bill, Walda Gang, rapper Lipo, ATMO Music či Petra Janů a přiřadí se k již ohlášeným hudebníkům jako jsou kapely Škwor, Traktor, Vypsaná fixa nebo písničkář Pokáč. Další kapely budou organizátoři průběžně potvrzovat a uveřejňovat.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HIGHLAND GAMES Úvaly
hřiště pod kostelem, Úvaly
Jinecké slavnosti
areál Huti Barbora, Jince
Hudební festival Labefest 2024
Smetanovo nábřeží, Děčín