Beseda o divočině v národních parcích

Akce Praha

Beseda o divočině v národních parcích
Přednášky a kurzy
VNITROBLOCK, Praha
Další akce ve městě Praha

Beseda o divočině v národních parcích

Další ze série přednášek v rámci Výstava 100 let národních parků USA / Vnitroblock

Beseda o divočině v národních parcích
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
29.3.2017 od 20:00
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
VNITROBLOCK Tusarova 791/31, Praha 7
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Národní parky, klenoty a dědictví české přírody, čekají na nový zákon. Takový, který znemožní rozprodej státních pozemků v národních parcích, více je otevře veřejnosti a ochranou divočiny je přiblíží světovým standardům.

Díky velmi silné veřejné podpoře se podařilo zastavit likvidaci národních parků. Poslanci a poslankyně výraznou většinou zabránili nebezpečí masivní výstavby, těžby dřeva či lovu, které do zákona vložili senátoři. Nicméně boj za národní parky nekončí. Dobrou verzi zákona, která sněmovnou s přehledem prošla, vetoval prezident.

Projekt Česká divočina od Hnutí DUHA - Přátelé Země Česká republika má velký podíl na informovanosti veřejnosti a její podpoře narodním parkům. A právě aktivitám Česká divočina se budeme ve středu 29. března také věnovat.

Beseda s Jaromírem Bláhou, členem týmu Česká divočina, nastíní budoucnost národních parků, důvody pro podporu divočiny v nich a možnosti zapojení veřejnosti do boje za záchranu národních parků.

Akce začíná 29. března od 20:00, VNITROBLOCK, Tusarova 791/31, Praha 7


Beseda je součástí programu:
Výstava 100 let národních parků USA / Vnitroblock
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
15.3.2017 - 15.4. 2017
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Spisovatel Wallace Stegner nazval americké národní parky “tím nejlepším nápadem, jaký jsme kdy měli.“ Od roku 1916 tento nejlepší nápad rozvíjí organizace National Park Service. Ta oslavila sté výročí a k této příležitosti se uskuteční výstava prezentující příběh a historii národních parků.

Neexistuje lepší způsob, jak oslavit sto let National Park Service, než vyrazit do přírody. Hned druhým nejlepším nápadem je navštívit výstavu 100 let národních parků v USA.

Díky výstavě objevíte místa jako Yellowstone nebo Yosemite, ale i fascinující příběh historie národních parků a jejich zakladatelů. Pro americké národní parky jsou totiž důležité nejen místopisné názvy, ale taktéž jména jejich objevitelů a tvůrců. Galen Clark, John Muir, Theodore Roosevelt. Díky těmto pionýrům ochrany vzácných území se americká myšlenka zřizování národních parků záhy přenesla přes oceány do všech koutů světa. Národní parky a jejich počet od té doby bují jako divoká fauna a flora v nich.

Díla od nejlepších světových fotografů Vám pomohou zapomenout na všední starosti a ponořit se do objevování poselství, které je pro nás v přírodě přichystáno.

Jimmy Chin, Pete Souza, Corey Rich a mnozí další jsou fotografové, díky kterým budete okouzleni přírodou stejně jako John Muir ve více než 145 let staré knize Mé první léto v Sieře Nevadě. Její přečtení je mimochodem třetím nejlepším nápadem, jak oslavit výročí amerických národních parků.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Výstava je přístupná denně
15. 3. - 15. 4. 2017
VNITROBLOCK
Tusarova 791/31, Praha 7
Po-So: 11.00 až 22.00
Ne: 11.00 až 19.00
Vstup zdarma.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Pořádá spolek JAKO BYCH TU NEBYL a Discover Now.
Výstava se koná díky podpoře:
U.S. Embassy Prague
The North Face CZ / SK
Megapixel.cz
Olympus CZ & SK
Ford ČR
Jetboil / norskamoda.cz
National Geographic Česko
Newsweek
Radio Wave
BoardStar.cz
Nakladatelství Paseka

Více informací ►www.jakobychtunebyl.cz

Místo konání akce: VNITROBLOCK, Tusarova 791/31, Praha
Datum začátku akce: 29. Března 2017 20:00
Datum ukončení akce: 29. Března 2017 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.102N 14.4493E

Případné změny si prověřte na webu akce Beseda o divočině v národních parcích

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce