Betlémské Vánoce 2019

Akce Hranice

Jiné akce
Další akce ve městě Hranice

Betlémské Vánoce

Betlémské Vánoce na Masarykově náměstí v sobotu 21. prosince.

V sobotu v 17:00 hodin diváci uvidí na náměstí živý betlém, následně v 18:00 hodin proběhne vánoční koncert zpěvačky Petry Zindler a v 19:00 hodin si můžete vzít betlémské světlo.

Živý betlém připravila pod vedením Michala Kočnara hranická mládež. Námětem je vánoční příběh o narození Ježíše Krista. Tento příběh si lidé připomínají formou divadelní hry už od 13. století. První živý betlém uspořádal sv. František z Assisi v italském městečku Greccio v roce 1223. Tradice se potom rozšířila do dalších zemí a dnes je neodmyslitelnou součástí klasických Vánoc.

Petra Zindler působí v souboru opery a operety Moravského divadla Olomouc, kde za dobu působení ztvárnila několik rolí. Její autorské skladby Noční, Anděl, Prší štěstí či Vánoční čas hraje rádio Rubi či Český rozhlas Olomouc. Do jejího repertoáru patří skladby populární hudby, jazzu i autorské skladby.

Vánoční program ukončí v 19:00 hodin Betlémské světlo, které dovezou skauti z Hranic. Lidé si budou moci odnést plamínek pokoje a míru z Betléma, stačí si vzít s sebou vlastní svíčku nebo svítilnu. Lidem také požehná farář hranického děkanátu P. Mgr. Janusz Zenon Łomzik.

Vstupné zdarma

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce