Bitva Mrač - pozvánka pro šermíře

Akce Mrač

Bitva Mrač - pozvánka pro šermíře
Akce pro děti, Zvyky a tradice
Web organizátora:
www.bitvamrac.cz/
Další akce ve městě Mrač

Bitva Mrač - pozvánka pro šermíře

Informace pro účinkující>>>

Datace akce: 1471 – češi, uhři, švýcaři, němci, itálie
Tolerance: 1300 – 1490

Bitev, turnajů a dobového tábora se mohou účastnit pouze účinkující s odpovídajícími kostýmy. Kostýmová povinnost platí od pátečního do sobotního večera.

Bitva bude mít jednoduchý scénář, bitevní pole bude rozděleno na dvě části na vojsko Jiřího z Poděbrad a vojsko Matyáše Korvína. Bitevní pole bude rozděleno na historické šermíře a HMB bojovníky, podobně jako v bitvě na Horním Jiřetíně, tj. tak aby HMB bojovníci bojovali pouze spolu a šermíři bojovali také spolu, vojska budou oddělená od sebe.

Turnaj bude ve stylu HMB, 5 vs 5, All vs All, profighty, ženský buhurt, duely, buhurt 1 vs 1, turnaje se mohou zůčastnit i úplní začátečníci, pokud bude jejich výstroj vyhovovat podmínkám.

Tábor bude rozdělen na dobový a nedobový. Dobový dole na kolbišti u stromu a volný tábor nahoře na kopci. V dobovém táboře na place a na nádvoří platí celou dobu od pátečního do sobotního večera kostýmová povinnost a táborová pravidla. V nedobovém táboře si dělejte "co chcete", ale respektujte prosím living history atmosféru v dobovém táboře, zejména co se týče odpadků, používání moderních technologií a pohybu v civilu po place. V zavřených stanech si dělejte co chcete, ale dbejte prosím na celkový dojem, zvláště máte-li otevřený stan a také o okolí stanu. Pokud máte korouhve, okrasné pavézy či další výstavní dobové "pěknosti", kterými byste mohli zkrášlit tábor, budeme moc rádi když je vezmete s sebou a vystavíte.

Budeme potřebovat hodně uhrů, proto vítáme všechny východní bojovníky,kteří by si dle potřeby upravili výstroj.

Vítány jsou tyčovky, zejména husité, čeští PS páni a bojovníci, dále jsou vítáni švýcaři i burgunďané, dále východní válečníci ideálně uhři, pavézníci, plechovky, střelci z palných a střelci z kuší, uherští lučištníci, cepníci, práčata, jezdci (bude k dispozici pár koní, ale pokud si přivezete vlastní...)

Vítané zbraně : tyčové zbraně, kladiva, jedenapůle, sekyry, tesáky, kropáče, cepy, řemdihy, palcáty, jitřenky, praky, obouručáky

Vítané zbroje: kroužky, plechové části, pěší celopláty (dobové!), pěstní štítky, netolerujeme železné štíty (výjimkou jsou plechové pěstní štítky)!

Přilby : šalíře s pevným i otevíracím hledím, klobouky, salety, lebky, výjimečně barbuty či armety, šlapy pouze se závěsem (každý bojující musí být vybaven přilbou, výjimkou jsou střelci atp.)

Palné : houfnice, tarasnice, ručnice, arkebůzy, hákovnice, píšťaly
Střelné : kuše, luky pouze krátké či reflexní

Pro účast v bitvě je nutné absolvovat mustruňk a na místě musíte také podepsat revers. Kdo neobdrží camrátko nebude vpuštěn na kolbiště. V bitvě se řiďte bitevním desaterem.

Svoji účast ideálně potvrďte na ceskakorouhev@email.cz, ale není to zcela nutné, budeme ale rádi :)

Případné dotazy směřujte na tyto osoby:

Organizátor Pavel Krejčí - Mustruňk HMB bojovníci
+420 777 05 09 05 facebook.com/pavel.krejci.V

Organizátor Milan Holub - Mustruňk šermíři
+420 605 345 448 facebook.com/milan.b.holub

Těšíme se na Vás nashledanou u příležitosti 4.ročníku bitvy na Mrači!

Místo konání akce: Bitva Mrač / Battle Mrač / HMB battle, Tvrz Mrač u Benešova, Mrač
Datum začátku akce: 28. Července 2017 17:00
Datum ukončení akce: 30. Července 2017 17:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.8322N 14.7014E

Případné změny si prověřte na webu akce Bitva Mrač - pozvánka pro šermíře

Jméno organizátora: Bitva Mrač / Battle Mrač / HMB battle
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce