Bitva na Mělníku aneb Devátá bitva Rytířů Mělnických - 3.8.2019

Akce Mělník

Bitva na Mělníku aneb Devátá bitva Rytířů Mělnických - 3.8.2019
Akce pro děti, Kultura
Další akce ve městě Mělník

Bitva na Mělníku aneb Devátá bitva Rytířů Mělnických - 3.8.2019

Tak a máme tu již devátý ročník naší akce: "Bitva na Mělníku aneb Devátá bitva Rytířů Mělnických - 3.8.2019", kterou opět pořádají Rytíři Mělničtí.

Akce se jako v letech minulých koná v prostoru Hořínského parku. Kdo zde již byl, ví jak nádhernou kulisu nám na akci dělá pohled na Mělník korunovaný zámkem Mělník.

Bude to akce ve stylu předchozích osmi ročníků. Informace ke scénáři a programu akce bude postupně aktualizovat a doplňovat.
Příběh letošní bitvy bude v duchu prastaré legendy. Dobově to bude těžko zařaditelné, opřeme se dějově a oděním o období gotiky, ale vzhledem k potřebám postav udatných trpaslíků a jim podobným bohatýrům, Jsou vítáni i zástupci RS (templáři, johanité i vikingové). Jistě si páni vyznávající gotiku rádi poměří v bitvě své umění s pány z RS.

Hned po úvodním prologu, máme pro vás účastníky, trhovce, učinkující i návštěvníky, důležitou informaci. Bitva na Mělníku se koná opět první srpnovou sobotu (3.8.2019), ale samotná velká bitva vypukne až v 18:00.
Akce bude zahájena ve 14:00, následovat budou vystoupení historické hudby, rytířský turnaj, divadlo, sokolník ... v 18:00 bude BITVA, po které bude následovat hudební vystoupení, ohnivá show a závěrečný ohňostroj před 22:00.

Místem konání akce "Bitva na Mělníku aneb Devátá bitva Rytířů Mělnických - 3.8.2019" bude již podeváté v Hořínském parku u Mělníka.
GPS: 50°20'53.751"N, 14°28'10.197"E

Termín konání je od 2.8.2019 do 4.8.2019.
V pátek 2.8.2019 bude nájezd šermířů.
V sobotu 3.8.2019 dopoledne nácvik, ve 14:00 zahájení akce, odpoledne v cca 15:00 šermířský turnaj o věcné ceny (jako v letech minulých to budou klobásky, salámky, mělnická vína a keramika z naší dílny), v cca 18:00 vlastní bitva.
V neděli 4.8.2019 balení, úklid a odjezd do vašich domovů.

Vlastní program celé akce pro návštěvníky bude od 3.8.2019 14:00 do 3.8.2019 22:00

Akce je vhodná pro věkovou skupinu 1 - 100 let.

Akce je bezbariérová.

Akce se koná za jakéhokoliv počasí.

Na akci je možné vzít i vaše čtyřnohé mazlíčky. Avšak během bitvy budou používané pyrotechnické efekty, proto si nezapomeňte vzít vodítko nebo si mazlíka podržet.

Obsahem bitvy bude vleklý a nelítostný boj na obranu mlýna a přilehlého okolí. Mlýn je zdrojem surovin, ale zmítá se mezi dvěma pány, mezi kterými zuří nelítostná válka.
Ale co jsou války mezi dvěma panstvími oproti síle bytostí, které nejsou z tohoto světa. Útrapy mrtvých, raněných ani přeživších nevyřeší válka mezi panstvími, protože přichází pro lid mnohem horší doba než byla doba válek.
Jaký osud čeká postavy našeho příběhu? Jakými útrapami musejí projít? Kdo ovládne mlýn, když se to ani jedné bojující straně nepodařilo? A zůstane tato nepozemská zloba ve mlýně na věky?
To jsou otázky, na které Vám odpoví letošní příběh Bitvy na Mělníku - 3.8.2019.

Informace pro účastníky bitvy:
pro podporu svých bojovníků, neváhejte vzít sebou píšťaly, hákovnice a děla. Ať Vaše zástavy a korouhve vlají nad Vašimi bojovníky, aby aspoň praporečníci co možná přežijí tento nelítostný boj ... připomenou osud Vás všech kdo letos pod Mělníkem padnete a zetlíte na bojišti. Důležité upozornění se týká krytí hlavy. Bez přilby nebude nikdo vpuštěn do hlavních bojů, které by letos měly být
opravdu velké. Jedinou výjimku tvoří hlavní postavy příběhu. Jakékoliv dotazy ohledně zbrojí, zbraní v případě vašich nejasností obraťte se na nás, abychom je prokonzultovali. Pokud budete váhat,
tak nám pošlete mail s fotkou a my vám rádi řekneme jestli je to ok či nikolivěk. Zázemí pro vás účastníky bitvy se snažíme udělat minimálně ve stylu bitev, které jsme pořádali dříve. Ve stručnosti lze jen říci, že na vás čeká slušně velký plac pro dobové stany (bubliny a jiné nedobové stany budou separovány mimo historické stany). Parkování pro vaše ocelové oře (účastníků bitvy nikoliv návštěvníků)
je také zajištěno. Sociální zařízení (toalety, pitná voda) a mlhovadlo pro ovlažení. Nesmíme zapomenout uvést, že na vás kdo budete v sobotu na nácviku poukázka na limonádu před bitvou a pivečko po bitvě. Je nutné dbát na pitný režim ;-) Co s sebou? Pláty, kroužky, prošívanice, ale i hadráři si najdou své místo. Meče, sekery, palcáty, palné (píšťaly, hákovnice, děla, varhany), dřevcové zbraně také, luky, kuše ... no prostě si vezměte s čím se vám nejlépe bojuje, tak aby jste pobavili diváka, sebe, ale nezabili své soupeře ;-) Chcete-li se bitvy zúčastnit a nebo máte nějaké dotazy, pošlete nám e-mail na petr@rytirimelnicti.cz nebo martina@rytirimelnicti.cz. Sdělte nám jméno skupiny, nebo aspoň zástupce, když přijedete jako jednotlivci,
kontakt na vás (e-mail popř. telef.číslo) a počet účastníků akce (šermující, střílející, lukostřelci, nebojující do bitvy (vesničani a pod.) a doprovod).

Informace pro stánkaře:
stánkaři, kteří se budou chtít této akce účastnit se musí povinně nahlásit buď na e-mail: martina@rytirimelnicti.cz nebo petr@rytirimelnicti.cz nebo telefonicky na telefony 724 658 954 (Martina), 724 658 955 (Petr). My vás budeme informovat, zda je vaše nabídka pro nás akceptovatelná, či nikoliv. Vítaná jsou dobová řemesla. Vzhled stánku musí být rovněž dobový, rovněž tak kostým obsluhy v něm. Pro zajištění elektrické energie je nutné vzít si sebou energocentrálu, v místě konání není možnost připojení k rozvodům elektrické energie. Další informace budou předávány buď osobně, nebo korespondenčně, nebo je naleznete na našem webu viz odkaz: www.rytirimelnicti.cz/bitva.html

Informace pro učinkují:
budou předávány osobně, nebo korespondenčně, doplňující informace naleznete na našem webu viz odkaz: www.rytirimelnicti.cz/bitva.html

Informace pro návštěvníky:
budou doplňovány a aktualizovány na našem webu viz odkaz: www.rytirimelnicti.cz/bitva.html


Rytíři Mělničtí si vás dovolují přátelsky pozvat na tuto akci. Budeme se těšit na ty, které již známe a další, které poznáme.

14:00 – 22:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MÍŠA RŮŽIČKOVÁ: LESNÍ KRÁLOVSTVÍ
Masarykův kulturní dům, Mělník
Matýsek a jeho kamarádi
divadelní sál MKD, Mělník
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Kino Brandýs nad Labem, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav