Bitva u Hořic 1423 - Korouhev zrádců

Akce Hořice

Bitva u Hořic 1423 - Korouhev zrádců
Jiné akce
Další akce ve městě Hořice

Bitva u Hořic 1423 - Korouhev zrádců

Dovolujeme si Vás pozvat na druhý ročník rekonstrukce jedné z největších bitev husitských válek-bitvy u Hořic nebo také bitvy na Gothardu, která se odehrála léta páně 1423.
Festival se odehraje na autentickém bojišti, na vrchu Gothard jako v roce 2019. K vidění bude bohatý program, který zahájíme v pátek večer 17.4.2020 při západu slunce nad Gothardem. K vidění bude večerní ohňová show, šermířská vystoupení, historická kapela, komentované ukázky historického vojska, dobový tábor.
K vidění budou také dobová řemesla a tržiště, na kterém si přijdou na své velcí i malí. Na místě bude také dostatek stánků s nejrůznějšími pochutinami. Vyvrcholením celého programu bude rekonstrukce jedné z největších bitev husitských válek-Bitva u Hořic, která letos ponese název "Korouhev zrádců", v níž Vám přiblížíme osudy zrádného pána Čeňka z Vartenberka, který během husitských válek několikrát změnil válečnou stranu, a stál tak opakovaně jak na straně husitské, tak na straně panské jednoty...

K dispozici bude také bezplatné parkoviště, které se nachází poblíž Gothardského hřbitova.
Akce bude pro diváky volně přístupná bez vstupného. Vstupné bude pouze dobrovolné.

Předběžné info pro účastníky:

Akce je limitovaná 200 účastníky, kteří budou rozdělení do dvou bojujících stran. Husitské polní vojsko pod vedením Jana Žižky z Trocnova a Diviše Bořka z Miletínka proti vojsku panské jednoty pod vedením Čeňka z Vartemberka.
Pozvánku prosím přepošlete i dalším svým spolubojovníkům případně skupinám, které by odpovídaly datací do roku 1430. Jedná se nám hlavně o vojsko panské jednoty-a to tak, aby barvami působilo co nejjednotněji k barvám Čeňka z Vartemberka (žlutá a černá)-pokud máte možnost, přizpůsobte tomu varkoče a barvy oděvů. Dále nám pak jde o bojující husity. Pokud by byla možnost přivezení vozů či tarasů, budeme moc vděční! Dobový tábor i prostor bitvy bude na autentickém bojišti jako v roce 2019.
Na tento email: sirotcisvaz@seznam.cz odesílejte prosím své registrace. Do registračního mailu napište název skupiny, počet bojujících, počet nebojujících a ideálně připojte fotografii skupiny.

Další informace budou průběžně doplňovány :)

Začátek akce: 17. 4. 2020 20:00:00
Konec akce: 18. 4. 2020 17:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce