Černošický Freestyle Festival 2019

Akce Černošice

Černošický Freestyle Festival 2019
Festivaly, Sportovní akce
Další akce ve městě Černošice

Černošický Freestyle Festival

V sobotu 7. 9. proběhne v Černošickém skateparku první ročník Černošického Freestyle Festivalu. Hlavní myšlenkou této akce je propojení tří v současnosti nejčastěji provozovaných freestylových sportů (skateboard, bmx, scooter) do jednoho společného závodu. Každý tým bude složen z jezdců výše zmíněných disciplín. Závod se pojede formou takzvaného „Jamu“, tedy volné jízdy ve předem vybraných sekcích skateparku, ve stanoveném časovém limitu. Každý jezdec bude v rámci své kategorie hodnocen individuálně. Týmové hodnocení je pak součtem výsledků jezdců z jednotlivých disciplín. Tým s nejvyšším součtem bodů vyhrává.

Černošický skatepark byl otevřen v říjnu roku 2004. Akce Černošický Freestyle Festival volně navazuje na původní lokální skateboardové závody, které byly v černošickém skateparku poprvé zorganizovány místními jezdci v roce 2006. Nejprve se jednalo spíše o měření sil místních proti jezdcům z nejbližšího okolí. Pro značný ohlas v komunitě okolo freestylových sportů se pro další ročníky podařilo získat podporu několika sponzorů. V roce 2008 se tak konal první oficiální černošický skateboardový závod, kterého se zúčastnilo cca 50 jezdců. Další ročník opět o něco povyrostl. Zúčastnilo se ho více než 70 jezdců ve dvou věkových kategoriích a startovní listina kromě mladých nadějí z Černošic a okolí nabídla také několik jmen širší špičky tehdejší české skateboardové scény. Díky nezaměnitelnému položení v blízkosti černošické pláže a Berounky byl v tomto období skatepark vyhledávanou lokalitou napříč českou skateboardovou scénou.

Krátce poté však nastal úpadek. Z důvodu zvýšené hladiny hluku bylo ze skateparku demontováno několik překážek. Vlivem povětrnostních podmínek a častého používání se zbylé plechové překážky a povrch skateparku začaly hlásit o nutnou údržbu a v nedalekém okolí vznikaly modernější skateparky. Tak v roce 2011 vzniklo občanské sdružení Skatepark Černošice, které se pustilo do boje za obnovu a udržení stávajícího skateparku a později za výstavbu nového moderního skateparku odpovídajícímu dnešním potřebám.

Na místě bude připravené občerstvení, informační stánek občasného sdružení Skatepark Černošice, hudební doprovod a další. Na informačním stánku bude k dispozici k nahlédnutí studie betonového skateparku, který by měl vzniknout na místě skateparku současného.

----------------------------------------------------------------------------------

► REGISTRACE JEZDCŮ ◄

Vyplňte prosím formulář na linku - https://tinyurl.com/skateparkcernosice

STARTOVNÉ - 50 Kč

----------------------------------------------------------------------------------

► HARMONOGRAM ZÁVODU ◄

10:00 - 11:00 - Registrace
11:00 - 12:30 - Trénink
13:00 - 17:00 - Závod
18:00 - Vyhlášení


OBČERSTVENÍ - Coffee Cube

----------------------------------------------------------------------------------

► AFTERPARTY ◄

20:00 - Start akce
21:00 - Daily Coffee - Punk Prague
22:15 - False Hope
23:00 - DJs

CLUB KINO Černošice
Fügnerova 263, Čeronšice
MAPA: https://goo.gl/maps/Je4YI
WEB: http://www.clubkino.cz/

DOPRAVA Z PRAHY:
- 15 min z PRAHA SMÍCHOV
- 20 min z PRAHA HLAVNÍ NÁDRAŽÍ

VSTUPNÉ - 50 Kč

*Registrovaní jezdci mají na party vstup ZDARMA*

7. 9. v 10:00 až 8. 9. v 2:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
VÍTÁNÍ JARA 2024
Club Kino, Černošice
Čarodějnický běh
hřiště pod kostelem, Úvaly
STREET FOOD FESTIVAL Evropa v Úvalech
Náměstí Arnošta Z Pardubic, Úvaly
Jinecké slavnosti
areál Huti Barbora, Jince
VÍTÁNÍ JARA 2024
Club Kino, Černošice
Kluboofka Fest
Na Koupáku, Vlašim