Cesta na Měsíc & Podivuhodná cesta

Akce Plzeň

Cesta na Měsíc & Podivuhodná cesta
Divadlo, kino
Web organizátora:
www.kino-beseda.cz
Další akce ve městě Plzeň

Cesta na Měsíc & Podivuhodná cesta

‼️Projekce k výročí 115 let od premiéry filmu‼️

Snímek Georgese Mélièse Cesta na Měsíc se stal prvním blockbusterem filmové historie, který byl však následně zapomenut. Roku 1993 byla objevena jedna barevná filmová kopie, která byla považována za ztracenou, a tak se rozjela jedna z nejdůmyslnějších a nejnákladnějších restaurátorských akcí v historii filmu. Podivuhodná cesta doplňuje Mélièsovu Cestu na Měsíc a vytváří tak výjimečný zážitek pro všechny milovníky filmu.

Členové astronomického klubu se scházejí, aby si vyslechli přednášku profesora Barbenfouillise. Ten jim popisuje svůj záměr objevné cesty na Měsíc. Prvotní rozpačité reakce vystřídá touha po poznání. Pánové ze svých řad vyberou pět členů výpravy, která se pod vedením profesora Barbenfouillise vydá do dílen, kde dělníci vyrábějí vesmírnou raketu ve tvaru nábojnice. Vystoupají na střechu dílny, aby se rozhlédli po průmyslové krajině města a viděli, jak je opodál odléván obrovský kanón, z něhož bude raketa vzápětí vystřelena. Po slavnostním vzletu rakety se rázem ocitají na Měsíci, kde objevují pohled na planetu Zemi, fantaskní krajinu měsíčních kráterů a především Selenity, obyvatele Měsíce. Členové výpravy upadnou do zajetí, ale po úspěšném útěku se jim podaří dostat se zpět na planetu Zemi, kde je uvítá slavnostní průvod.
››› http://bit.ly/Cesta_na_Měsíc

Místo konání akce: Kino Beseda, Kopeckého sady 13, Plzeň
Vstupenky: http://www.mestanska-beseda.cz/cz/seating.aspx?ID=9564&utm_source=facebook&utm_medium=tlacitko+vstupenky&utm_campaign=cesta+na+mesic
Datum začátku akce: 11. Října 2017 19:15
Datum ukončení akce: 11. Října 2017 20:45
Pravděpodobné souřadnice: 49.7442N 13.3767E

Případné změny si prověřte na webu akce Cesta na Měsíc & Podivuhodná cesta

Jméno organizátora: Kino Beseda
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov