Cestovatelská diashow a autorské čtení Petra Šestáka

Akce Brno

Cestovatelská diashow a autorské čtení Petra Šestáka
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Brno

Cestovatelská diashow a autorské čtení Petra Šestáka

dva roky života na cestě - dům na kolech - rebelové proti své vůli - od Portugalska po Balkán - putovní fotografická expozice - nehlídací pes Barnabáš - co znamená svoboda - okupování veřejného prostoru - jak probíhá filosofická disputace s policajtem - vzácná setkání - podivíni půlky Evropy - co o nás věděl Franz Kafka už před sto lety - manuál kočovného života v 21. století - proč v dešti nosit župan - proč nepouštět pankáče pod kapotu motoru - proč kempovat u hřbitova - kde je dnes člověk ještě bezpodmínečně člověkem…


Kdo nikdy nesnil o tom vydat se na dlouhou a dalekou cestu jen tak, s blízkým člověkem, bez peněz a bez plánu, společně čekat, až se svět otevře a odhalí tajemství, za kterými se společně vydají? Popis jedné takové cesty, kterou autor absolvoval v letech 2010 - 2012 se svou přítelkyní Anais, psem Barnabášem a malou pojízdnou výstavou fotografií najdete v jeho knížce. A najdete tam nejen popis nejbizardnějších míst Evropy, kde je možné provozovat výstavu, přírodopis nejpodivuhodnějších návštěvníků této výstavy na kolečkách, ale především literární, nepřikrášlenou a velmi přesvědčivou výpověď o jednom splněném snu.
(Anotace knihy Kočovná galerie, text Igor Malijevský)


Petr Šesták, nar. 1981 ve Znojmě, spisovatel, kočovný galerista, fotograf, učitel, cestovatel, technik retro-fotoautomatů a vinárník.
V letech 2010-12 žil s družkou Anaïs a psem Barnabášem v obytné dodávce a s pojízdnou fotografickou expozicí navštěvoval zapadlé kouty Evropy. Vydal prózu Kočovná galerie (Paper Jam 2014), soubor povídek Štvanice (Dauphin 2015) a fotografickou knihu Kočovné krajiny (vlastním nákladem, 2016). V současnosti žije především v Praze a Mikulově.

Místo konání akce: PONAVA, Lužánecká 3, Brno
Datum začátku akce: 28. Května 2017 18:00
Datum ukončení akce: 28. Května 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.2049N 16.6101E

Případné změny si prověřte na webu akce Cestovatelská diashow a autorské čtení Petra Šestáka

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce