Chillibraní 2024

Akce Brno

Festivaly, Vaření, Gastronomie, Zábava, párty
Web organizátora:
www.chillibrani.cz
Další akce ve městě Brno
Sedmého září bude v Brně pěkně horko. A to ne kvůli počasí. Sejdou se milovníci, pěstitelé i konzumenti CHILLI!

V areálu Bzzzukot se uskuteční další ročník Chillibraní, na kterém budou návštěvníci moci ochutnávat rozmanité druhy chilli papriček a výrobků z nich. Chilli nebude jen tak ledajaké. Seznámíte se papričkami, které v běžných supermarketech nekoupíte. Kapsaicin rozproudí krev v žilách a každý může vyzkoušet, jakou pálivost snese.

Chilližrouti nebudou chybět ani letos

V rámci programu se přímo na pódiu bude bojovat o titul Mistra ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout. Sejdou se přihlášení soutěžící, kteří budou před zraky všech návštěvníků konzumovat chilli omáčky i čerstvé chilli papriky té nejlepší kvality. Celkově bude cca 11 soutěžních kol a s každým se bude zvyšovat obsah kapsaicinu v soutěžním pálivém vzorku. (Začíná se na vzorku, který je přibližně 5 krát silnější než je známé Tabasco). Na jeho konzumaci je dán časový limit a je na každém, na kolik kol si troufne. Mezi soutěžícími jsou muži i ženy. Zvládne někdo požřít vzorek s pálivostí 9 000 000 SHU? Uvidíme!

Luxusní jídlo i zábava

Areál bude plný stánků s občerstvením, kdy každý nabídne alespoň jednu chilli dobroutu a jednu dobrotu, která nepálí. Slané, sladké, burgery, steaky a nejrůznější speciality budou vonět areálem po celou dobu akce. K dostání budou také věci potřebné k pěstování chilli. I letos se bude hlasovat
o „Výrobek roku“! O tom, kdo tento titul pro svůj chilli výrobek získá, rozhodnou návštěvníci hlasováním. Proudem potečou piva z deseti malých řemeslných pivovarů.

Program bude postupně doplňován na stránkách www.chillibrani.cz
Jméno organizátora: Radek Klimeš
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MAXIM GALKIN
Zoner BOBYHALL , Brno
Tišnov historický
Městské kulturní středisko, Tišnov
MAXIM GALKIN
Zoner BOBYHALL , Brno
PÁLENÍ ČARODĚJNIC
Letní kino, Tišnov
Majáles 2024
Horní Náměstí, Znojmo